Koronavirüsle birlikte yükselişe geçen bazı sektörler 2021 yılında da büyümeye devam edecek.

Özellikle günlük yaşamı kolaylaştıran ve günümüzün temel ihtiyaçlarını karşılayan sektörlere dikkat çekiliyor.

Ekonomist ve yatırım danışmanı Önder Tavukçuoğlu, 2021 yılında öne çıkacak sektörleri şöyle sıralıyor: Teknoloji, e-ticaret, enerji, tarım-gıda, madencilik, biyoteknoloji-genetik, finansal sistemler.

5G teknolojisi ve pandeminin etkisiyle dünyada hızlı bir değişim süreci başladığını söyleyen Tavukçuoğlu, değişime ayak uydurmayan şirketlerin zamanla yok olabileceğini belirtti. Tavukçuoğlu, “Bazı sektörler yok olacak, bazı sektörler çok daha fazla öne çıkacak ve büyüme hızları baş döndürücü şekilde büyüyecekler” yorumunda bulundu.

İşte o sektörler

2021 yılında öne çıkacak 7 sektörle ilgili görüşlerini belirten Önder Tavukçuoğlu şunları söyledi:

Teknoloji

Yapay zeka, 5G, yazılım, robotik teknolojiler, mobil, siber güvenlik gibi teknoloji odaklı sektörler 2021 ve sonrası için hızla büyümeye devam edecektir.

E-ticaret

E-ticaret ve buna bağlı alt sektörler olan lojistik, kargo, ödeme sistemler pandemiyle birlikte rekor büyüme oranlarına ulaştı. Bu süreç hızlanarak devam edecektir.

Enerji

Teknoloji hızlı bir şekilde gelişirken kaçınılmaz olarak enerji ihtiyacı artacaktır.

Tarım ve Gıda

Pandemi ile birlikte gıda ve tarımın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlamış olduk. Bu bağlamda gerek gıda güvenliği gerek iklim değişikliğine bağlı olarak tarım ve gıda sektörlerinin büyüme hızlarının yüksek olduğunu görebiliriz.

Madencilik

Dünya’da yaşayan insanların ve şirketlerin hayatlarını sürdürmek ve şirketlerin faaliyetlerinin devamı için doğal kaynaklara ihtiyacı vardır. İnsan nüfusunun artması ve buna bağlı olarak talebin yükselmesi bazı madencilik ürünlerinin fiyatının artmasına neden oldu. Bu yüzden maden çok daha yatırıma değer hala geldi.

Biyoteknoloji ve Genetik

Her insan sağlıklı ve uzun bir ömür yaşamak ister. Bu yüzden bilim ve teknolojinin el verdiği ölçüde bu sektörler devamlı şekilde gelişmektedir. Covid-19 sonrası biyoteknolojinin ne kadar önemli olduğunu tüm dünya gördü. Olası yeni salgınlara hazır olmak ve insan izolasyonunun önemi ortaya çıkmış olduğundan birçok sermaye grubu bu yönde yatırımlar yapıp hızlı büyümek isteyecektir.

Finans

Dünyada ve ülkemizde finansal sistemde çok büyük değişiklikler olmaktadır ve bu önümüzdeki yıllarda hızlanarak devam edecektir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın