2021 yılı Flokser Kimya için dijital dönüşüm yılı olacak

Poliüretan sektörüne yönelik ürettiği ürünleriyle 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Flokser Kimya, 2021 yılında otomasyon yatırımlarına hız verme kararı aldı. Kalite, üretim, güvenlik ve verimlilik süreçlerini uçtan uca dijital ve otomasyonla yürütmeyi hedefleyen şirketin, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika yatırım planı da bulunuyor. 

Türkiye’nin bakanlık onaylı ilk özel poliüretan Ar-Ge merkezine sahip şirketi Flokser Kimya, gelişen teknolojinin yanı sıra pandemi sürecinde dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte 2021 yılında dijitale daha fazla odaklanacak. Hali hazırdaki üretim tesislerine üretimde sıfır duruş için farklı senaryolarla eş yaşlandırma, bakım sayacı gibi uygulamalara da yer veren şirket, ilerleyen dönemde fiziksel robotlar ile birlikte yazılımsal robotları da üretim süreçlerine entegre edecek.

Tümüyle otomasyonun yer alacağı karanlık fabrika yatırım planı da bulunan şirket, karanlık depolar oluşturup, drone ile depo sayımı yapmayı amaçlıyor. Şirket, yeni yatırımla yurt içinde ve yurt dışında farklı sektörlere yönelik yeni ürünler geliştirerek, yetkinliklerini de artırmayı hedefliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın