Kartlı ödeme sistemleri yaygınlaşsa da perakende sektöründe alışverişin halen çoğu nakit para ile yapılıyor. Nakit paranın kontrolü, gün sonu mutabakatı ve bankaya yatırma süreci önemli bir iş yükü oluşturuyor. Loomis’in kasalama çözümü SafePoint, bu soruna çözüm oluyor. SafePoint hızlı güvenilir gün sonu yapılmasını ve naktin güvenle saklanmasını sağlıyor. Perakende sektörünün, özellikle pandemi sürecinde büyük ilgi gösterdiği “SafePoint”, muhasebede insan hatasını da ortadan kaldıran basit ve etkin bir nakit işleme ve kasalama çözümü sunuyor.

Safepoint bankayı adeta mağazanın ya da marketin içine getiriyor. Mağazının ya da marketin içine yerleştirilen SafePoint akıllı kasalara personel, kasasında biriken nakit parayı anında yatırırarak, makbuzunu alıyor. Bu yöntemde kasiyer veya plasiyerlerin nakit parayı teslim edecekleri bir ara personele ihtiyaç ortadan kalkıyor.

Para kasaya girdiği andan itibaren Loomis Türkiye güvencesi altına alınıyor ve müşterinin banka ile anlaşması çerçevesinde aynı anda ya da gün sonunda hesaba geçebiliyor. Safepoint modeline göre dolar, euro ya da pound dahil sekiz farklı döviz türünü tanıyabiliyor ve işlem yapabiliyor. Kasalarda biriken nakit belirlenen gün ve saatlerde Loomis Türkiye personeli tarafından zırhlı araçlarla alınarak ilgili banka hesabına yatırılıyor.

Safepoint bulunduğu işyerlerinde yüksek miktarda nakit para olmasının riskini ortadan kaldırıyor. Çünkü nakit Safepoint’e atıldığı an itibarı ile Loomis güvencesinde oluyor. Dünyada yaygın olarak kullanılan SafePoint, Amerika’da 30.000, Avrupa’da ise 7.500 noktada bulunuyor. Türkiye’de de pandemi süreci ile birlikte hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor.

Safepoint çözümünün avantajları:

Loomis Safepoint ile perakendeciye zaman, konfor ve güvenlik sağlar ve nakit kasaya girdikten sonraki tüm süreci yönetir. Safepoint’in avantajlarını şöyle sıralamak mümkün

  • Personel kayıplarına çözüm.

SafePoint, mağazalarda personele bağlı olası kayıpları da minimize ediyor. Hangi personelin ne kadar para yatırdığı anında merkez tarafından takip edilebiliyor.

  • Mağazada Nakit Bulundurma Riski Ortadan Kalkıyor…

Özellikle hırsızlık olaylarına karşı nakit para korumaya alınıyor. Safepoint’e para yatırıldığı anda Loomis Türkiye güvencesine geçiyor ve personelin sorumluluğu ortadan kalkıyor.

  • Ön muhasebe İşlemleri Ortadan Kalkıyor

Safepoint mağaza içindeki tüm para yatırma işlemlerini kayıt altına aldığı için ön muhasebe işlemlerine gerek kalmıyor. Firmanın merkezi tüm bu işlemleri uzaktan takip edebiliyor.

  • Vardiya Değişimleri Birkaç Dakikaya İniyor…

Personelin vardiya değişimlerinde kasa kapatmak için harcadığı 15 dakika, bir dakikaya iniyor ve verimlilik artıyor.

  • Bankaya Para Yatırma Süresinden Tasarruf

SafePoint ile personelin bankaya para yatırmak için harcayacağı süre ve nakit parayı bankaya taşıma riski de ortadan kalkıyor. Zamandan tasarruf ediliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın