SosyalBen Vakfı ve Öğrenme Meraklıları Eğitim Kooperatifi tarafından 30-31 Ocak’ta hayata geçirilen Buluştayda “Yeni normalde nitelikli eğitim mümkün mü?” sorusuna yanıt arandı.

Nitelikli Eğitim Buluştayı; eğitime erişim olanağı kısıtlı olan gruplara ulaşmayı hedefleyen Öğrenme Meraklıları Eğitim Kooperatifi ve SosyalBen Vakfı birlikteliğiyle eğitimi herhangi bir kıstasa bağlı kalmaksızın herkese ulaştırma misyonuyla 30-31 Ocak’ta online olarak gerçekleşti. 

Sınırlı kontenjana sahip buluştayın kayıt formu 22 Ocak’ta erişime açıldı ve yoğun ilgi sebebiyle aynı gün doldu. Buluştayda yer alan ilgi çekici atölyeler ve alanında uzman öncü isimlerin gerçekleştirdiği webinarlar dikkat çekti. 

Eğitime gönül veren, öğrenme merakını kaybetmemiş ve gelişime açık herkesin ücretsiz katılım sağlayabildiği Nitelikli Eğitim Buluştayı’na, Türkiye genelinde 60 ilden, Dünyada ise İngiltere, Rusya, Kıbrıs, Azerbaycan ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden katılım sağlandı. 18-62 yaş aralığındaki farklı meslek gruplarından katılımcıların %61’ini öğretmenler oluştururken, onları %14,8 oran ile öğrenciler takip etti.

Aralarında Prof. Dr. Artin Göncü, Müjdat Ataman, Doç. Dr. Oylum Akkuş İşpir, Ece Çiftçi, Nil Memişoğlu, Prof. Dr. Nurhan Yentürk ve İbrahim Betil’in de olduğu alanında uzman isimlerin katıldığı webinarlarda eğitimde gönüllülüğün önemine, öğretmenin ve okulların yeni rolüne ve eğitimde değişen sistem gibi konu başlıklarına yer verildi. Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanan webinarlar sosyal medyada 1000’i aşkın kişi tarafından izlendi.

Buluştay’da yer alan uzman isimler eğitim ve gönüllülüğün hayatımızdaki yeri hakkındaki fikirlerini paylaştı. Örneğin İbrahim Betil, STK’ların topluma iyi örnek olacak uygulamaları geliştirmesi ve sürdürülebilir yapılara dönüşmesi gerektiğine değinirken, Prof. Dr. Artin Göncü çocuklara sunulan öğretilerin neler olduğu üzerine düşünülmesi gerektiğini, kimlik oluşumu sırasında çocuğa anlamlı ve fonksiyonel deneyimler yaşatılmasının faydalı olacağını vurguladı.

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi ise “Nitelikli eğitim 360 olarak zaten incelenmesi gereken bir konu başlığı iken pandemi döneminde nitelikli eğitimi incelemek ayrı bir önem kazandı. Türkiye’de nitelikli eğitim, gönüllülük ve gönüllülüğün öğrenen bir sorumluluğa dönüştürülmesi üzerinde durduğumuz Buluştay’da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Toplumsal öğrenme metodu ile deneyimsel öğrenme sürecini toplumun tümüne yayacak ülkemize uygun formüller üretmek aktif vatandaşlık bilincimizi geliştirecektir.” dedi.

Nitelikli Eğitim Buluştayı sonrasında yapılan ankette soruları yanıtlayanların %99,4’ü Buluştay’dan çok faydalandıklarını belirterek, Pandemi sürecinin bir an önce bitmesini ve Buluştay’ın yüz yüze gerçekleştirilmesini dilediler. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın