Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu kararıyla İstanbul’da iki gün öncesinden simitte yeni tarifeye geçildi. 100 gramlık simit, yüzde 25 zam yapılarak 2 liradan 2,5 liraya yükseltildi. Simit zammını değerlendiren Türkiye Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) Başkanı, Toya Makine ve Bay Bread Fırıncılık CEO’su Serdar Yalçınkaya, “Simit fiyatı ekmek fiyatından her zaman yüksektir. Şu anda ulaşmış olduğu rakamda ekmeğin İstanbul’daki kilogram fiyatı 7,5 TL, simidin ise kilogram fiyatı 25 TL’dir. Ekmek ve simitin yükselen fiyatlarında temel konu maliyetleri doğru yönetebilmek” dedi.

Simidin hammadde girdi maliyetleri ile ekmeğin girdi, üretim ve işçilik maliyetleri arasında farkları olduğunu belirten Yalçınkaya, “Ekmek fiyatı bugünkü ekmek üretim yöntemleri nedeniyle güncelliğini yitirmiştir. İstanbul’un yakın çevresindeki illerde ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ekmeğin kilo fiyatı 8,5 – 9 TL’ye ulaşmıştır. İstanbul gibi metropol bir şehirde maliyetlerin Anadolu şehirlerine göre daha yüksek olması ve ürün birim satış fiyatlarının Anadolu’daki fiyatlardan daha düşük olması kabul edilebilir bir durum değil. Bu nedenle İstanbul’da da talep edilmiş olan ekmek fiyat artışının bir an önce yetkili makamlar tarafından onaylanması ve İstanbul’daki ekmek fiyatının da günümüz ekonomik koşullarına göre güncellenmesi gerekir.

Artan maliyetlerle baş etmenin en önemli yolu, teknoloji kullanımının gerek üretimde gerek satışta gerekse lojistikte daha etkin olarak kullanılmasıdır. Böylelikle hammadde, işçilik ve enerji maliyetlerindeki artışlar, üretim yönetimi verimliliği ve satış verimliliği aracılığıyla düşürülmek suretiyle ürünlerin makul fiyata tüketiciyle buluşması sağlanabilecektir. Bunun için gerekli yatırımların, tarladan endüstriye kadar her aşamada gerçekleşmesini ve hükümetin de bu konuda gerekli teşvikleri doğru kitlelere ulaştıracağını ümit ediyoruz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Bay Bread: Katkı maddesi içermeyen doğal ve yerel malzemeler kullanarak geleneksel yöntemlerle ürettiği ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunmaktadır. Bay Bread, ilk şubesini Mart 2017’de açmıştır. Bay Bread, stratejik lokasyonlarda açılan yeni mağazaları ile büyürken, deneyimli ve işini aşkla yapan kadrosu ile marka kimliğini en iyi şekilde yansıtarak “Yeni Nesil Fırıncılık” konseptini hayata geçirmektedir. Ayrıca yeni nesil pazarlama, ürün formları ile evlerde ve iş yerlerinde donuk olarak muhafaza edilen ve ihtiyaç halinde pişirilerek her zaman sıcacık ve tazecik tüketilebiliyor. Klasik fırıncılık anlayışını daha ileriye taşıyan; ekmekten tatlıya, çay ve kahveden dondurulmuş ürünlere uzanan geniş ürün gamına ek olarak, yeni lezzetlere de öncü olmak için var gücüyle çalışmaktadır. Bay Bread, Ümraniye’de yer alan fabrikada tüm ürünlerini son teknolojiyi kullanarak, gıda mevzuatına ve yüksek kalite kontrol standartlarına uygun hijyenik koşullarda üretmektedir. Türkiye’de bir ilke imza atan imalat modeliyle amaçlanan ülkemizdeki üretim verimliliğini en yüksek seviyeye ulaştırarak sektörün rekabet gücünü artırmaktır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın