Küçükçekmece?de son zamanlarda ?Esnaf kaldırımları işgal ediyor, yürümekte zorluk çekiyoruz? şeklinde vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine Zabıta Müdürlüğü Ekipleri harekete geçti.

Ekipler öncelikle kaldırımı işgal eden manav ve marketleri tespit ederek, esnafı uyardı.   Daha sonra vatandaşın daha rahat yürüyebilmesi ve hareket edebilmesi için kaldırımlara sarı çizgi çizdi. Zabıta ekipleri sarı çizginin geçilmesi halinde esnafa ceza uygulaması başlatacaklarını söyledi.

Küçükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Taşbent vatandaşların sıkıntılarına öncelik tanıdıklarını belirterek, ?Halkımızdan son dönemlerde kaldırımlarda rahat yürüyemediklerine dair şikayetler geliyordu. Ekiplerimiz hemen harekete geçerek, söz konusu yerlerde tespitte bulundu. Esnafımız belli kuralla riayet etmesi konusunda uyarıldı. Onların da satışlarına engel olmamak için sarı çizgi uygulaması başlattık. Böylece esnaf satışını rahatlıkla yaparken, vatandaşlarımız da kaldırımlardan kolaylık yürüyebilecek? diye konuştu.

Söğütlüçeşme Mahallesi?nde oturan vatandaşlar zabıtaların bu uygulamasından memnun kaldıklarını ifade ederek, ?Manav ve marketler, ürünlerini kaldırımlara sıra sıra dizerek, bizlere geçecek yer bırakmıyordu. Kaldırımda yürüyecek yer bulamayan biz yayalar, yoldan yürüyor ve araçların altında ezilme tehlikesi yaşıyorduk. Daha önce bu nedenle birkaç kaza meydana geldi ama araçların süratli olmadığı için can kaybı yaşanmadı. Sarı çizgi uygulamasıyla rahatladık. Küçükçekmece Belediyesi çalışanlarına bu duyarlılık karşısında teşekkür ediyoruz? diye konuştular.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın