EY (Ernst & Young), Türkiye dâhil olmak üzere faaliyet gösterdiği 150’den fazla ülkede 2021 yılı içerisinde net karbon ayak izinin negatif olması için sorumlu olduğundan daha fazla karbonu atmosferden uzaklaştırarak veya dengeleyerek ‘karbon negatif’ hale geleceğini açıkladı. EY, 2025’te ise atmosfere yeni emisyon eklemeyerek ‘net sıfır’ olmayı hedefliyor
Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY (Ernst & Young), Türkiye dâhil olmak üzere dünya genelinde faaliyet gösterdiği 150’den fazla ülkede sera gazı emisyonlarını dengeleyerek Aralık 2020 itibarıyla ‘karbon nötr’ oldu. EY, 2021 yılında ise net karbon ayak izinin negatif olması için sorumlu olduğundan daha fazla karbonu atmosferden uzaklaştırarak veya dengeleyerek ‘karbon negatif’ olmayı hedefliyor.
İklim değişikliği ile mücadeleye destek olmak için oluşturduğu eylem planını açıklayan EY; karbon negatif hale gelmekle kalmayarak, toplam sera gazı emisyonlarını küresel ısınmayı 1,5 derecede tutmak için gereken azaltımlar doğrultusunda %40 azaltacak ve 2025 yılında atmosfere yeni emisyonlar eklemeyerek ‘net sıfır’ olacak.
EY’ın sürdürülebilirlik alanında açıkladığı plan, şirketin NextWave Stratejisi’nin bir parçasını oluşturuyor. EY, sürdürülebilirlik taahhütleri ile paydaşları için uzun vadeli değer yaratmayı ve daha iyi bir çalışma dünyası oluşturulmasına destek olmayı amaçlıyor.
EY’ın sürdürülebilirlik planı kapsamında yedi temel hedefi bulunuyor:
- 2019 mali yılında gerçekleştirilen iş seyahatleri temel alınarak 2025 mali yılına kadar iş seyahati kaynaklı emisyonların %35 azaltılması.
- Genel ofis elektrik kullanımının azaltılması ve 2025 yılına kadar kalan EY ihtiyaçları için %100 yenilenebilir enerji kullanılması, yenilenebilir enerji taahhüdünde bulunan organizasyonlardan oluşan RE100 girişimine katılınması.
- Sanal enerji satın alma sözleşmeleri (PPA) yoluyla elektrik tedarik kontratlarının yapılandırılması ve ulusal şebekelere EY’ın tükettiğinden daha fazla elektrik sağlanması.
- EY ekiplerine müşteri odaklı hizmetleri sırasında ilişkili karbon emisyonlarını takip etmelerini sağlayacak ve azaltmalarına yardımcı olacak araçların sunulması.
- Doğa temelli çözümler ve karbon azaltma teknolojileri kullanılarak her yıl atmosferden EY’ın sorumlu olduğundan daha fazla karbonun uzaklaştırılması.
- EY müşterilerinin işletmelerini karlı bir şekilde karbonsuz hale getirmelerine yardımcı olacak hizmet ve çözümlere yatırım yapılması; sürdürülebilirlik önünde engel oluşturan güçlüklere karşı ve sürdürülebilirlik fırsatlarına yönelik çözümler sunulması.
- EY tedarikçilerinin %75’inin 2025 yılına kadar karbon emisyonlarına ilişkin hedef koyması.
EY Türkiye İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Hizmetleri Lideri Zeynep Okuyan konu ile ilgili ise şunları söyledi: “EY olarak 2020 yılı için taahhüt ettiğimiz ‘karbon nötr’ hale gelme hedefimizi gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Müşterilerimiz, çalışanlarımız ve diğer tüm paydaşlarımız ile birlikte kolektif olarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamaya devam ediyoruz. Büyümenin uzun vadede sürdürülebilir şekilde ekonomimiz için katma değere dönüşmesi, hem EY olarak hem de hizmet sunduğumuz müşterilerimiz adına en önemli hedefimizi oluşturuyor. Karbonsuz ekonomiye geçiş süreci farklı sektörler için farklı ve radikal çözümler gerektiriyor. Sürdürülebilirlik, teknoloji ve sektörel uzmanlıklarımızla şirketlerin bu dönemde de yanındayız.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.