ABD

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret ederek ülkesinin dış politika önceliklerine dair bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Amerika geri döndü, diplomasi geri döndü” diyen Joe Biden, Dışişleri Bakanlığı’nın yapmaya niyetli olduğu her şeyin merkezinde olduğuna vurgu yaptı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, son zamanlarda ABD sermaye piyasalarında yaşanan çalkantıyla ilgili regülatörlerle yapacağı görüşmeyle ilgili olarak “Finansal piyasalarımızın düzgün ve verimli bir şekilde işlediğinden, yatırımcıların korunduğundan emin olmalıyız.” dedi. Yellen, Biden’ın teşvik paketindeki vatandaşlara yönelik destekleri için de hareket geçilmesi çağrısı yaptı

AVRUPA

Avrupa Merkez Bankası, Euro Bölgesi dışındaki merkez bankalarıyla oluşturulan repo ve swap hatlarının 9 ay uzatıldığını duyurdu.

İNGİLTERE

İngiltere Merkez Bankası, politika faizinde değişikliğe gitmeyerek yüzde 0,1 seviyesinde bırakırken varlık alım programını da 875 milyar sterlin seviyesinde sabit tuttu.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey Perşembe günü yaptığı açıklamada, İngiltere’nin salgın döneminde diğer ülkelerle karşılaştırıldığında ekonomik performansının verilerin gösterdiği kadar kötü olmadığını söyledi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın