Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Güral mesajında, “kadınlarımızın toplum içindeki ve iş dünyasında verdikleri mücadele sadece eşit hak ve imkânlar için verilen bir mücadele değil adalet, çağdaşlık, ilerleme, kalkınma mücadelesidir görüşünü dile getirdi. TÜGİK Genel Başkanı Güral’ın açıklaması şöyle:

“Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nü kutluyoruz.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü sadece iyi niyet mesajlarıyla geçiştirilen bir gün olmaktan çıkarılıp, kadınların sorunlarının gerçek anlamda masaya yatırıldığı, projelerin üretildiği, sorunların çözümüne katkılar sunulduğu bir gün olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.
Hepimiz biliyoruz ki; kadınlarımızın toplum içindeki ve iş dünyasında verdikleri mücadele sadece eşit hak ve imkânlar için verilen bir mücadele değil adalet, çağdaşlık, ilerleme, kalkınma mücadelesidir.
Hiçbir toplum kadınlarını ihmal ederek, onları görmezden gelerek ilerleyemez, büyüyemez.
Ülkemizde kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik hayattaki yeri ne yazık ki yeterli değildir. Türkiye?de kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 26 gibi düşük bir düzeydedir. Kadınlarımızın sadece yüzde 13?ü kendi hesabına iş yapan veya işveren konumundadır. Halbuki kadın girişimci oranı Avrupa?da yüzde 40?dır.
Bürokraside de ne yazık ki kadın yöneticilerin oranı yüzde 7 civarındadır. Türkiye?de kadın vali bulunmazken, kaymakamlarımızın yalnızca yüzde 2?si kadındır.
Resmi verilere göre; şehirlerde yaşayan en az lise mezunu genç kadınların yüzde 21?i, erkeklerin ise yüzde 13?ü işsizdir.
Dolayısıyla kadınlarımızın hem girişimcilik alanında hem de yöneticilik pozisyonlarında sayılarının ve etkinliklerinin artması gerekmektedir. Bunun için özel programlara ve projelere ihtiyaç vardır. Sadece devletin değil iş dünyasının da bu yönde projeler geliştirmesi ve kadınlarımızı desteklemesi gerekmektedir.
Sanayide ve hizmet sektörlerinde hem girişimci hem de çalışan kadınların sayısının artması; bütün sektörleri nitelik ve kapasite açısından olumlu etkileyecektir. Türk ekonomisinde kadınlarımızın yerlerinin güçlenmesi; sadece ekonomimizin güçlenmesini değil, sosyal anlamda güçlenen kadınların sağlıklı bir toplumsal yapı oluşturmasına da katkı sağlayacaktır.

Ülkemizde kadınlarımızın işgücüne katılımlarını kolaylaştıracak ve teşvik edecek politikaların belirlenmesi, kadın istihdamının bilinçli bir şekilde artırılması, kadınların meslek edinme girişimlerinin desteklenmesi, iş kurmak isteyen kadınlara devlet ya da bankalar aracılığıyla düşük faizli kredilerin temin edilmesi, tüm bankalar için gerekli mali ve teknik mekanizmaların çalıştırılması gerekmektedir.
TÜGİK; kadın girişiminin ve emeğinin bütün sektörlerde artması için değişik projelere destek vermeye, çözüm için elinden gelen katkıyı sunmaya devam edecektir.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın