Kripto paralarda özellikle de kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin’de, küresel piyasalarda yatırımcıların ilgisi rekor düzeye yükselmeye devam ediyor. 2021 yılında dijital varlıkların hayatımızda yadsınamaz bir rol alacağını ve bu süreçte sadece güvenilir Kripto para marketlerin ayakta kalabileceğini aktaran Bittrt Genel Müdür Yardımcısı Arif Şahin, hedeflerinin gelecek yılda bu rekor yükselişlere de paralel olarak 10 katı büyüme olduğunu söylüyor. Kripto para platformu Bittrt, müşterileriyle birebir iletişime geçmesi ve telefonla 7/24 teknik hizmet vermesi ile de güvenilirliğini tescilliyor.

2019 yılında Trader Teknoloji A.Ş çatısı altında 15 milyon TL’lik bir yatırımla kurulan Bittrt, dijital varlık alanında gelişmiş bir alım-satım deneyimi sunuyor ve merkez ofisinde müşterileriyle birebir iletişime geçerek, 7/24 teknik hizmet veren kripto para platformu olarak büyümesini sürdürüyor. Kripto paraların yaygınlaşarak çeşitliliğini arttırması ise dijital varlıkların alım satımını sağlayan şirketler arasındaki rekabet ortamını derinleşiyor.  2019’dan bu yana kripto para borsasında kullanıcılarına yüksek derinlikle işlem yapma fırsatı sunan Bittrt; gerçek zamanlı grafikler, farklı kripto paralar, TradingView araçları ve indikatörler ile profesyonellere gelişmiş platformunda güvenli bir hareket alanı yaratıyor. 

“2021’de 10 kat büyüyeceğiz”

Kripto para alım-satımı yapılabilmesini sağlayan kripto para borsalarının ülkemizde 2017 yılından itibaren aktifleşerek varlık göstermeye başladığını söyleyen Bittrt Genel Müdür Yardımcısı Arif Şahin, iki yıllık bir AR-GE sürecinin ardından 2019 yılında 15 milyon TL’lik güçlü bir sermayeyle kurulan Bittrt’nin müşteri portföyünde halihazırda 5 binin üzerinde yatırımcı bulunduğunu ve 2021 yılında 10 kat büyüme hedefiyle yola emin adımlarla devam ettikleri bilgisini verdi.   Şahin, “Türk yatırımcılar öncelikli olmak üzere Türkiye’de banka hesabı olan yabancı yatırımcılar da hedef kitlemiz içerisinde yer alıyor. Madenci firmalar da bizim için önemli. Farklı ülkelerin yatırımcılar sahip oldukları bitcoinleri Türkiye’de nakde dönüştürüyorlar ve bu yatırımcılar ayrı bir piyasa oluşturuyor. Bittrt olarak yabancı coinleri titiz bir güvenlik taramasından geçiriyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye’de banka hesabı olan gerçek yatırımcıların tüm taleplerini karşılayabiliyoruz. Bu kapsamda 2021 yılında söz konusu yatırımcılara da ulaşarak hedeflerimizi tutturacağımız noktasında kendimize güveniyoruz” dedi.

Pazar payı yüksek,  güvenilir coinler

Arif Şahin, Türk lirası ile dijital varlık alım satımı yapılmasını sağlayan Bittrt borsasında dijital varlıkların birbiri arasında dönüştürülebildiğini ifade ederek sistemleri üzerinde bulunan kripto paralar hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Coin alım satımlarında işlemi yapılacak dijital varlığın bir karşılığının olması ve başka bir piyasada satılabiliyor olması bir gerekliliktir. Şayet başka borsalarda karşılığı yoksa işlemi yapılan coinin elde kalarak zarara yol açması kuvvetle muhtemeldir. Dolayısıyla güvenilir ve pazar payı yüksek olan coinler işlemlerde öne çıkar. Bu açıdan kurum olarak Bittrt borsasında çok fazla coin barındırmayı tercih etmiyoruz. İlk 30’da olanlar arasından en efektif seçimleri yapıyoruz. İlk 3’te yer alacak şekilde Bitcoin, Ethereum ve Tether zaten yeterli olsa da Bittrt borsasında müşterilerimiz Bitcoin, Tether, Ethereum, Litecoin, Ripple, Stellar, Tron, NEO, EOS ile işlem yapabiliyor.”

“7/24 ulaşılabilirliğimiz ve arbitraj sistemimizle müşterilerimiz avantajlı konuma taşıyoruz”

Bittrt’yi rakip borsalardan ayrıştıran bir takım temel niteliklere dikkat çeken Bittrt Genel Müdür Yardımcısı Arif Şahin, “Rakiplerimiz arasında bizi öne çıkaran ben büyük özelliğimiz ulaşılabilir olmamız” diyerek şunları kaydetti:  “Müşterilerimiz web sitemizde bulunan numaralar üzerinden bize 7 /24 ulaşabiliyor. Telefonla teknik hizmet veren tek markayız. Mobil tarafımızda android sistem ve IOS sistem üzerinden uygulamamız aktif olarak kullanılıyor, yatırımcılarımız uygulamamız üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca kullanıcılar ofisimize gelerek bizi ziyaret edebiliyor, talep ederlerse ve bilgi alabiliyor. Bizi rakiplerimizden ayıran başka bir sistem ise arbitraj. Arbitraj; fiyat farklarından yararlanmak amacıyla para, kıymetli maden, tahvil ve hisse senedi alıp satma işlemidir. Farklı piyasalarda aynı menkul kıymetler için farklı denge fiyatları oluşmuş olması durumunda, menkul kıymetlerin ucuz olduğu piyasadan alınarak daha pahalı olduğu piyasada satılmasıdır. Yani farklı piyasalar incelenerek finans bakımından ucuz olan piyasadan alınarak daha pahalı olduğu piyasada satılıyor. Böylece müşterilerimiz avantajlı konumda tutuluyor ve kazancın arttırılması sağlanıyor.” 

Bittrt’nin en büyük önceliklerinin borsa kullanıcılarının güvenliği ve şeffaflık ilkesi olduğunu belirten Arif Şahin, müşterilerine bildirilmemiş hiçbir masraf ile karşılaşmayacaklarının garantisini verdiklerini vurgularken bu tutarları yayınlamayan merdiven altı bazı firmaların “sıfır gizli masraf” ilkesine uyum sağmadıklarını ve bu tip firmalara karşı tedbirli olunması gerektiğini dile getirdi. Şahin, sadece kripto borsalarında değil, birçok piyasada var olan Ponzi ve benzeri organizasyonlar yoluyla yapılan dolandırıcılığın önüne geçmek adına, işin gerçeğini tüm şeffaflığı ile yatırımcılara anlatarak müşterilerini hukuki çerçevede fırsatlarla buluşturmanın da kurum olarak temel amaçları arasında yer aldığının altını çizdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın