ABD
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yasa tasarısının değiştirilmesi için ilk taleplerine rağmen 2,3 trilyon dolarlık hükümet harcama paketini imzaladı. Bu mali yılın sonuna kadar hükümeti finanse edecek şekilde belirlenen mevzuat, koronavirüs yardımı için 900 milyar doları da kapsıyor.

AVRUPA
Avrupa Birliği, Kovid-19 aşı kampanyasına 27 Aralık itibariyle resmen başladı. Birliğin aşı programına göre 2021 yılının sonuna kadar kıtadaki yetişkin nüfusun tamamının aşılanması öngörülüyor

TÜRKİYE
İngiltere ve Türkiye’nin 29 Aralık’ta bir serbest ticaret anlaşması imzalaması bekleniyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile televizyon, beyaz eşya, mobilya ve kuyumda taksit sayısı azaltıldı.

İNGİLTERE
İngiltere ve Avrupa Birliği , Perşembe günü varılan Ticaret ve İşbirliği Anlaşmasının tam metnini Cumartesi günü yayınladı.

ASYA
Japonya’nın endüstriyel üretim endeksi Kasım ayında 96,0 seviyesine indi ve bir önceki aya göre değişmeden kaldı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, Çinli sanayi şirketlerinin karının geçen yılın aynı ayına göre Kasım ayında % 15,5 arttığını söyledi.
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin Cuma günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği ve Çin’in Kapsamlı Yatırım Anlaşması (CAI) üzerinde bir anlaşmaya varmak için “ortak çaba” göstermesi gerektiğini söyledi. Japon hükümeti Cuma günü, yeni “yeşil büyüme stratejisinin” bir parçası olarak benzinle çalışan araçları 2035 yılına kadar kaldırmayı planladığını açıkladı.

ENERJİ
Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak Cuma günü yaptığı açıklamada, ülkenin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefikleri (OPEC +)
kapsamında Şubat ayında petrol üretimindeki günlük 500.000 varil artışa destek vereceklerini. Petrol sahası hizmetleri şirketi Baker Hughes’un yayımladığı haftalık verilere göre, ABD’deki petrol sondaj kulesi sayısı 19-25 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre 1 artarak 264’e yükseldi.

Kaynak: ALB Forex


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın