Pandemi dönemiyle birlikte gelecek kaygısı arttı, ileride kendini güvende hissetmek isteyenler mesleki eğitimlere yönelmeye başladı. Lisans eğitiminden çok daha kısa sürede meslek sahibi yapan bu eğitimlere pandemi sürecinde ilgi arttı. Mutfaktaki hobisini işe, mesleğe çevirmek isteyenler ise bu alanda en kapsamlı eğitimi veren MSA’nın kapısını çaldı. 16. yılını kutlarken 20 bini aşkın mezun veren MSA, 14 farklı profesyonel eğitim sunuyor. Kariyerine yurt içinde ve yurt dışında yepyeni bir yön vermek ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenlere yardımcı olan MSA, 8 Şubat itibariyle yeni dönem kayıtlarını almaya başlıyor. Ayrıca MSA, aklında profesyonel mutfaklarda kariyer olanlar için, 24 Aralık’ta Online Tanışma Günü düzenleyerek eğitime, sektöre ve mesleğe dair merak edilenleri cevaplıyor.
Yiyecek-içecek sektörüne eğitimli ve profesyonel işgücü kazandırmak misyonu ile faaliyetlerini sürdüren MSA, profesyonel eğitimleriyle hem iş hayatında yıllarıdır yer alanlara hem de kariyerine yani başlayacaklara çeşitli alternatifler sunuyor. 14 farklı profesyonel eğitim programı bulunurken yeni dönem kayıtları 8 Şubat itibariyle alınmaya başlıyor. Ayrıca MSA, profesyonel mutfaklarda kariyer hedefleyip, meslek sahibi olmak isteyenlerin sorularını Online Tanışma Günü’nde yanıtlayacak. Eğitim sistemi ve akreditasyonları hakkında bilgi verilip, mesleğe ve sektöre dair tüm merak edilenlerin anlatılacağı 24 Aralık’taki Online Tanışma Günü’ne, https://msa.com.tr/online-tanisma-gunu?t=24-12-2020 linkinden katılım durumu bildirilip, ZOOM üzerinden katılınabilecek. MSA’da profesyonel aşçılık, chef&owner profesyonel aşçılık, profesyonel pastacılık, chef&owner profesyonel pastacılık, profesyonel ekmekçilik ve fırıncılık, chef&owner profesyonel ekmekçilik ve fırıncılık, profesyonel yiyecek içecek işletmeciliği, profesyonel barista, profesyonel barmenlik ve miksoloji, prochef ve profesyonel süperyat şefliği eğitimleri alınabiliyor.
Yurt dışı fırsatları var
Profesyonel eğitimlere başvurabilmek için 18 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim mezunu olmak yeterli. MSA’nın profesyonel eğitimlerine farklı profillerden katılımcılar başvuruyor. 18 – 24 yaş arası, gastronomi alanında meslek sahibi olmak için direkt MSA’ya gelen ya da halen bir üniversitede eğitimine devam ederken profesyonel mutfak kariyerine yönelenler, profesyonel iş hayatında çalışmış ama hep hayalindeki “o yeri” açmak isteyen profil de profesyonel eğitimlerle ilgileniyor. Eğitimleri tamamlayanlar aşçı da olabiliyor pastacı da, barista da olabiliyor süperyat şefi de. Çoğu öğrenci staj yaptığı işletmeden iş teklifi alırken MSA’nın kazandırdığı beceriler sayesinde mezunlara yurtdışı kapıları da açılıyor. MSA mezunlarından yaklaşık 200’ü dünyanın pek çok farklı ülkesinde çalışırken yine mezunların yüzde 10’u Michelin yıldızlı restoranlarda çalışıyor.
Pandemi döneminde başvurular arttı
MSA’nın kurucusu Mehmet Aksel, 16. yıllarını kutlarken mezunlarının sayısının da 20 bini aştığını söylüyor. Mezunların yüzde 50’sinin staj sonrası işe yerleştiğini belirten Aksel, mezunların yüzde 10 kadarının ise kendi işletmelerini açtıklarını ifade ediyor. Her yıl binden fazla öğrencinin mezun olduğu MSA’da, pandemi döneminde başvuruların arttığını ve sınıfların çok hızlı bir şekilde dolduğunu vurgulayan Aksel, 2020 yılının Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre aşçılık kaydı sayısının yüzde 10 artarken bu yıl sadece Eylül dönemi için bin kişilik bir başvuru olduğunu söylüyor. Pandemi döneminde pek çok kişinin mutfağa yöneldiğini anlatan Aksel, “Birçok kişi mutfakta daha çok zaman geçirdi ve aslında yemek yapmaktan hoşlandıklarını hatırladı. Hayatın koşturmacası içinde yemek hazırlamayı de yemeyi de geçiştirir hale geldik. İçinde bulunduğumuz dönemde bunu aslında sevdiğimizi gördük. Bu farkındalıkla birlikte kariyerine yeni bir başlangıç yapmak isteyenler ve hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyenler eğitimlerimize başvurdu” diyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.