Faaliyet gösterilen sektörden bağımsız olarak, her şirketin kısa ya da uzun vadeli hedefleri bulunmaktadır. Bu hedeflere ulaşmak adına şirketler farklı ölçeklerde stratejiler belirlemektedir. Günümüzde hedeflerine etkin bir biçimde ulaşmak isteyen bir şirketin strateji oluştururken “dijital” kavramını göz ardı etmesi söz konusu olmamaktadır. İşte bu noktada karşımıza “dijital pazarlama danışmanlığı” çıkmaktadır. Dijital pazarlama danışmanlığı, bir şirketin hedeflerine ulaşmak adına dijital çözümleri de stratejilerine yedirmesi olarak tanımlanabilir.

Unitech Bilgisayar, kurumsal kimlik danışmanlığı, yazılım danışmanlığı, içerik danışmanlığı, reklam danışmanlığı gibi birçok alanda kaliteli dijital pazarlama danışmanlığı hizmeti vermek üzere yola çıkmış bir danışmanlık kuruluşu olarak sektörde öne çıkmaktadır. Türkiye’de görece genç olan dijital platformların hemen her aşamasına hâkim olan tecrübeli kadrosunun yanı sıra, genç ve dinamik zihinleri de bünyesinde barındıran Unitech Bilgisayar, dijital pazarlama danışmanlığı alanında “tecrübe” ve “sürekli yenilenme”nin vücut bulmuş halidir.

Neden Unitech Bilgisayar?

Bir ürünü üretebilmek önemli bir kapasitedir ancak çağımızda üretim kapasitesinin başarılı olmak söz konusu olduğunda her şey olmadığı anlaşılmıştır. Geçtiğimiz yıllar, üretim kapasiteleri yüksek olan ancak pazarlama alanında başarılı olmadığı için tarih sahnesinden silinen firmaların acı tecrübelerini gözler önüne sermiştir. Dolayısıyla, pazarlama aşamasının üretim aşamasından biraz daha öne çıktığını söylemek abartılı olmayacaktır. Yani ticaret demek bir nevi pazarlama demek olmuştur.

Geçtiğimiz 10 yıldan başlayarak iş dünyası e-ticaretin yükselişine sahne olmaktadır. E-ticaret faaliyeti gösteren şirketler pazarlama alanlarında daha fazla dijitalleşme göstermişlerdir. Ancak burada üzerinde durulması gereken nokta, günümüzde artık “ticaret” ile “e-ticaret” arasındaki çizginin kaybolmaya yüz tuttuğu gerçeğidir. Bir başka deyişle, 2020’ler ticaret=e-ticaret denkleminin baskın olacağı yıllar olarak tarihe adını yazdıracaktır. Neden Unitech Bilgisayar sorusunun cevabı da tam olarak burada yatmaktadır. Ticaretin “-e” hali söz konusu olduğunda Web Sitesi Tasarımı ve Yazılımı, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), SEM (Arama Motoru Pazarlaması), Sosyal Medya Yönetimi, Kurumsal Kimlik Yönetimi, İçerik Yönetimi gibi konular ön plana çıkmaktadır. Unitech Bilgisayar genç ve dinamik bir kadroyla sektörde 20 yılı aşkın birikime sahip tecrübeleri bir araya getirerek a’dan z’ye kurumların ihtiyacı olan bütün dijital danışmanlık hizmetlerini sağlamaktadır.

Unitech Bilgisayar, hizmet verdiği her kurumun özel olduğu bilincini koruyarak, ilişkiye girdiği ilk andan itibaren tüm geçerli bilimsel ve teknolojik imkânları şirketlere verdiği hizmetlerinde kullanmaktadır. Bilgi Çağı’na yaraşır şekilde, Unitech Bilgisayar hizmet vermeye, iş ortağının potansiyelini bilimsel yöntemlerle ölçmekle işe başlamaktadır. Bu aşamayı firmanın ihtiyaçlarının göz önüne alındığı strateji oluşturma çalışmaları takip etmektedir. Daha sonrasında ise şirketi Unitech Bilgisayar’la el ele bir şekilde bu stratejileri gerçekleştirecek duruma getirmek için izlenmesi gereken yol haritası çıkarılır. En son da ise diğer adı “başarının resminin çizilmesi” olan raporlama kısmı yer almaktadır. Bu adımları izlemesi dolayısıyla Unitech Bilgisayar, dijital pazarlama danışmanlığı alanında rakiplerinde bir adım öne çıkmaktadır.

Unitech Bilgisayar Size Ne Kazandırır?

Unitech Bilgisayar’ın vermiş olduğu dijital danışmanlık hizmetlerini aldığınızda şirketinizin kazanacağı birden fazla fayda söz konusudur. Pazarlama departmanlarının veya pazarlama satış elemanlarının piyasadaki tüm potansiyel müşteriler ile temas kurabilmesinin ve piyasadaki toplam paylarını arttırabilmelerinin yolu dijital pazarlama analiziyle ve çalışmalarıyla gerçekleşir. Hepsi sayılacak olsa yazıyı bitmeyecek kadar uzatacak olan bu faydalardan en önemlileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Danışmanlık alan şirketler veya müşteriler hizmet verdikleri alandaki yeni potansiyel müşterilere ulaşırlar.
  • Şirketlerin web siteleri ve diğer dijital ortamların stratejik bir şekilde oluşturulması ve yönetilmesi sayesinde kazanacakları yeni müşteriler ile cirolarını arttırırlar.
  • Kısa, orta ve uzun vadeli olarak oluşturulan pazarlama stratejisi kapsamında şirketler Unitech Bilgisayar ile çalışmaya başladıkları andan itibaren fayda sağlamaya başlarlar ve bu fayda şirketlerin diğer sektörel rakiplerinin çok kısa sürede önlerine geçmesini sağlar.
  • İşletme ve müşteriler arasında sağlıklı bir iletişim sağlanır. Bu sağlıklı iletişim, sadık bir müşteri kitlesinin oluşmasında oldukça önemlidir.
  • Yapılandırılmış iletişim kanalları ve analizler sayesinde potansiyel müşteriler tespit edilir ve bunların içinden sadık müşteriler yaratılır.
  • Dijital pazarlama hizmetleri sayesinde sağlam bir marka imajı oluşturulur.
  • Müşterilerden ürün ve hizmetlerle alakalı hızlı ve sağlıklı geri bildirim alınır. Bu sayede ürün ve hizmetler geliştirilir.
  • Müşteri profili oluşturularak bu profile en uygun pazarlama stratejileri izlenir ve mevcut stratejiler buna göre güncellenir.
  • Firma faaliyetleri ve pazarlama stratejileri teknolojik imkânlar kullanılarak analiz edilebilir. Bu sayede edinilen güvenilir bilimsel bilgiler ışığında sektöre ayak uydurmak oldukça kolaylaşır.

Anahtar kelimeler: Unitech Bilgisayar, Dijital Pazarlama Danışmanlığı, Dijital Pazarlama, Yazılım Danışmanlığı, Kurumsal Kimlik Danışmanlığı


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın