Şirket yönetimlerinde kadınların yeterince yer almaması, her sektörde görülen kadın – erkek çalışan sayısı arasındaki dengesizlik, sadece Türkiye’de değil dünyada da önemli bir sorun.  Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Burcu Kösem; bu durumun çocukluk döneminden itibaren başlayan toplumsal anlayışın bir sonucu olarak geliştiğini ifade ederek, cinsiyet eşitliği sağlamak için, kız çocuklarının eğitimine yönelik yürüttükleri çalışmaları ve geleceğe yönelik projelerini anlattı.

“En önemli misyonumuz değişime katkıda bulunmak”

Kadınların özgür ve eşit bireyler olarak yaşamak için verdikleri mücadelede, eğitimin önemine değinen Burcu Kösem; “Genel olarak kadınların yaşam biçimi ve toplumsal ilişkilerinde, her dönemde engellemeler ve kısıtlamalar olmuştur. Bu durumun doğal uzantısı olarak iş dünyasında da durum farklı değil. Geleneksel olarak toplumun, cinsiyetleri nedeniyle kadın ve erkeğe uygun gördüğü aile içi ve toplumsal roller önemli sorunları da beraberinde getirmektedir. En başta bu durum, kadınların birçok hak ve özgürlükten mahrum olması sonucunu doğurmuştur. Aslında bu, temelde sosyolojik bir meseledir ve kız çocuklarının hakları olan eğitimi alamamalarından kaynaklanmaktadır. Kız çocuklarımız için eşit eğitim fırsatı sağlayamadığımız ve onları doğru yönlendiremediğimiz sürece, toplumsal hayatta ve iş dünyasında kadın-erkek dağılımını eşitlememiz çok zor. İş dünyasında birçok alanın, hala “Erkek işi” olarak görülmesinin önüne geçmemiz gerekiyor. Bu elbette sadece Türkiye’ye özel bir problem değil, dünyanın birçok ülkesinde kadınların iş hayatında ve yönetim kademelerindeki varlığını güçlendirmek için çalışmalar sürdürülüyor” dedi.

“Başarmak inandığın şeylerin peşini asla bırakmamaktır”

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı olarak, kız çocuklarının okumasına destek verdiklerini ifade eden ve kadınların gelecekte tüm sektörlerde daha etkin bir konuma gelmesi için bugün atılacak adımların çok önemli olduğuna dikkat çeken Burcu Kösem; Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanımız Sn.Didem Demirkent’in liderliğinde; hayallerinden vazgeçmeyen, güçlü, aklın ve bilimin ışığında sorgulayan, üreten, tarafsız, kendisi ve ülkesi için iyi bir gelecek hayal eden, tarihsel, kültürel ve sanatsal duyarlılığı olan bireyler yetiştirmek amacıyla çalışıyoruz” dedi.

1 sözlük 1 öğrenci 1 gelecek

“Ekonomi, tarih ve eğitim alanında araştırmalar yapılmasını sağlamak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla, Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı olarak çok kapsamlı bir “Ekonomi Sözlüğü” hazırladık.’’

Dünya Eko Şirketler Grubu bünyesinde kurumsal yayıncılık, içerik oluşturma ve tasarım hizmetleri veren Ajans D tarafından yayına hazırlanan Ekonomi Sözlüğü 454 sayfadan oluşuyor. Elde edilen gelirlerle üniversitelerin ‘İletişim ve Tarih’ bölümlerinde okuyan, maddi durumu kısıtlı kız öğrencileri için burs imkanı sağlanıyor. Dijital ekonomiden küresel piyasalara dikkatle belirlenmiş birçok kavramı bir araya getiren Ekonomi Sözlüğünün içeriğinde 1959 ekonomik terim yer alıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın