Köprüler inşa ederken, tasarımcılar genellikle köprülerini yuvarlak hale getirmeyi düşünmezler, ancak Uruguaylı mimar Rafael Viñoly’nin yaptığı tam olarak buydu.

Uruguay’daki Laguna Garzón’u kapsayan köprü halka açıldı ve insanların neden böyle bir yapının inşa edildiğini merak ediyor. Tamamen mimari birçok projenin tam aksine, bu köprünün aslında bir ihtiyacı ve amacı var.

Rafael-Vinoly-Laguna-Garzon-Köprüsü
Uruguay’daki köprünün neden böyle yapıldığını merak edenler var. Pek çok mimari projenin aksine, bu köprünün aslında bir amacı var.

“Puente Laguna Garzón’un konsepti, geleneksel bir araç geçişini, arabaların hızını azaltan bir olaya dönüştürmek, muhteşem bir manzaraya panoramik manzaraların keyfini çıkarmak için bir fırsat sağlamak ve aynı zamanda bir yaya yeri yaratmaktı. merkez, ”dedi mimar Rafael Viñoly.

İnşaat 2014’ün sonlarında başladı ve proje bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra halka açıldı. Yolun tamamı tahmini olarak 11 milyon dolara mal oldu ve 10 milyon doları özel fonlardan geliyor. Pek çok mimari projenin aksine, buna gerçekten ihtiyaç vardı. Köprü yapımından önce , Maldonado ve Rocha ilçeleri arasında geçiş yapmak isteyen arabaların tek tek bir sal üzerine yüklenip sudan geçmesi gerekecekti. Şimdi, her gün 1000’den fazla arabanın yeni köprüyü kullandığı tahmin ediliyor ve bu da yolculuklarını eskisinden çok daha hızlı hale getiriyor.

dairesel-köprü-uruguay-rafael-vinoly
Kaynak:  Rafael Vinoly Architects

Uruguay hükümeti, turizm ve sürdürülebilirliğe daha fazla odaklanarak ülke için yeni bir çağ başlatmayı umuyor. Uruguay , 2015 yılında bir önceki yıla göre keskin bir artışla 2,9 milyon ziyaretçi aldı . Bu köprünün inşası boyunca, yetkililer ziyaretçileri ve yerel halkı Rocha’nın büyük ölçüde gelişmemiş kıyı şeridine götürmeye çalışıyor.

dairesel-köprü-uruguay-rafael-vinoly
Kaynak:  Rafael Vinoly Architects

Dairesel köprüler nadir değildir, ancak nadiren karayolu trafiğine yöneliktirler. Laguna Garzón köprüsü, dairesel bir yapının güzelliğini, tasarımının temel işlevsel yönleri ve manzara harikası ile birleştiriyor .

Proje aşırı boyuttan dikkatini çekmese de, tıpkı tasarımcıların ve yetkililerin istediği gibi köprü de büyük ilgi görüyor.

Rafael-Vinoly-Laguna-Garzon-Köprüsü
Kaynak:  Rafael Vinoly Architects

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın