Dijitalleşme, veri trafiğini ve hacmini de büyüttü. Toplanan bu verinin önemli bir değere dönüşmesi ve kurallara uygun işlenmesi, perakendenin en önemli gündemi halini aldı

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) tarafından yedinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın 11 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen beşinci oturumunda, dijitalleşmeyle beraber mevzuatta gerçekleşen değişimlere yeniliklere odaklanıldı.

IKEA Türkiye Genel Müdür Vekili ve CFO’su C. Kerim Nişel moderatörlüğünde Esin Avukatlık Ortaklığı Ortağı Av. İlay Yılmaz, İleti Yönetim Sistemi A.Ş. Genel Müdürü Dr. Tolga Tüfekçi, Related Digital CEO’su Sedat Kılıç, CarrefourSa Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Bilal Genç ve Tanı, Müşteri Çözümleri ve Veri Yönetimi Direktörü Cem Alpay’ın katılımıyla gerçekleşen “Her Şey Dijitalleşiyor, Peki ya Kurallar?” başlıklı webinarda dijitalleşmenin kurallara ve perakende sektörüne etkisi ele alındı.

IKEA Türkiye Genel Müdür Vekili ve CFO’su C. Kerim Nişel, pandemi döneminde perakendecilerin konfor ortamının dışına çıktığını, son 5 yılda yapılan teknoloji yatırımlarından fazlasının bu dönem içinde yapıldığını ifade etti.

CarrefourSa Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Bilal Genç, gıda perakendecilerinin pandemi döneminde bir nevi kamu görevini yerine getirdiğini, sektörün kendi sınırlarını zorladığı bir dönem geçirildiğini ifade etti. Artan işlerin yönetimi ve verimlilik amacıyla dijitalleşmeye ve teknoloji yatırımlarına ağırlık verildiğini belirten Genç, bu değişim sayesinde hizmet sürekliliğinin de sağlandığını vurguladı. Teknoloji yanında süreç ve insan yönetiminin de bu dönemde öne çıktığını belirten Genç, temelde ise veri yönetiminin öneminin altını çizdi.

Esin Avukatlık Ortaklığı Ortağı Av. İlay Yılmaz, artan veri trafiği ile beraber müşteri bilgilerinin ve KVKK kapsamındaki verilerin dolaşımının kontrolünün önemine çekti. Dijitalleşme beraberinde gelen avantajlar ile sıkıntıların da dikkatle ele alınması gerektiğine değinen Yılmaz, verilerin saklanması ve güvenliği konularının büyük önem taşıdığını belirtti. Yılmaz, veri yönetimi ve güvenliği konusunda her firmanın kendine uygun çözümü kullanması ve denetimlerini zamanında, usulüne uygun yapmasının da önemli olduğunu ifade etti.

İleti Yönetim Sistemi A.Ş. Genel Müdürü Dr. Tolga Tüfekçi, İYS ile tek noktadan tüm ticari iletilerin, taraflarca kontrolünün sağlanmasının amaçlandığını belirterek, bu yolla iletiler konusunda yaşanan şikayetlerin de hızlı çözümüne ulaşılacağını ifade etti. Müşteri izin verilerinin saklanması ve yönetimi için de önemli bir platform hizmeti sunulacağını belirten Tüfekçi, bu yolla firmalara ekonomik bir katkı da sağlamayı planladıklarını vurguladı.

Related Digital CEO’su Sedat Kılıç, dijitalleşmenin hızlanması ve genişlemesiyle beraber, iletişimde e-posta’nın öne çıktığını vurgulayarak, müşteri verilerinin yönetiminin ve ilgili mevzuatla belirlenmiş kurumlarla entegrasyonunun önemine değindi.

Tanı Müşteri Çözümleri ve Veri Yönetimi Direktörü Cem Alpay, çok farklı kanaldan her türlü veriyi toplayarak bunu değerli bir hale getirmenin kapsamlı ve meşakkatli bir iş olduğuna değinerek, ilgili mevzuata uygun, güvenli ve izinli bir şekilde yönetimi için ise profesyonel sistemlerin gerekliliğine dikkat çekti.

10 oturumluk webinar serisinde sektörün çeşitli konuları ele alınıyor

Başta teknoloji, yapı market, mobilya, ev geliştirme, kişisel bakım, kozmetik, takı-aksesuar, hobi, oyuncak-kırtasiye, optik ve büyük mağazacılık olmak üzere modern perakendenin farklı alt kategorilerindeki öncü üyeleriyle, Türkiye genelinde yaklaşık 40 bin satış noktasında, 200 bin kişilik istihdamı ve 150 milyar TL’nin üstünde bir ciroyu temsil eden KMD tarafından düzenlenen 7. Perakende Teknolojileri Konferansı bu yıl her zamankinden farklı olarak dijitalleşen yeni formatıyla 10 oturumluk bir webinar serisi şeklinde katılımcılarıyla buluşacak. Oturumlarda sektörün birçok gündemine değinilecek ve değerli konuşmacılar ağırlanacak.

Konferansın oturumlarında yeni nesil mağazacılıkta deneyim, globalde yaşananlar, dijitalleşen işlerin mevzuatı ve güvenliği, omnichannel ve e-ticaret çözümleri, insan kaynakları uygulamaları gibi konu başlıkları işlenecek ve sektörün önde gelen perakendecileri ile çözüm ortakları görüşlerini paylaşacak.

7. Perakende Teknolojileri Konferansı’na KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi, Yapı Kredi Bankası tema sponsoru ve Intel de sponsor olarak destek veriyor. CEVA Lojistik, Esin Avukatlık Ortaklığı, GS1 Türkiye, Logo, Nebim, Obase, Paynet, POS AŞ, Prisync, Rasyotek, Related Digital, Tanı ve V-Count ise perakende çözümleriyle konferansta yer alıyor. Konferansın destekçi kuruluşları arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulunuyor.

Konferansın güncel içeriğine ve katılım detaylarına KMD web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından erişilebiliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın