Eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren, Türkiye’nin ilk ve en etkin sivil toplum kuruluşu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) 29 Ağustos Cumartesi günü Türkiye’nin dört bir yanındaki 150 eğitimcisi ile online bir buluşma gerçekleştirdi. Yeni döneme, yeni öğrenimlerle başlamak amacıyla düzenlenen Eğitimciler Buluşması’na, Alarko Holding Stratejik Planlama Müdürü Tal Garih ve yetişkin eğitimi alanında uzman, sivil toplum gönüllüsü isimler de konuk olarak katıldı.
Eğitimciler Buluşması’nın açılışını yapan ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu, koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana geçen süreçte, öğrencilerin ideal bir öğrenme ortamına kavuşabilmesi için öğretmenlerle birlikte “uzaktan öğrenme tasarımı” üzerine odaklandıklarının altını çizerek “Öğretmenler ve öğrenciler sosyal izolasyon dönemine hızla adapte olmak zorunda kaldı. Biz de 81 ilde sürdürdüğümüz program ve eğitimleri sanal ortama taşıdık. Özellikle eKampüs üzerinden düzenlediğimiz web seminerlerde, tüm kotalarının duyurudan kısa bir süre sonra dolduğunu görmek bizi çok memnun etti. Tüm katılımcıların, aktif öğrenenler olarak akışa katılmasını sağlayan tasarımlarımız sayesinde, yüz yüze eğitimlerimizi aratmayacak verimlilikte tamamlanan bu seminerler ile ilgili öğretmenlerden de pek çok olumlu geri dönüş aldık” dedi.
Öğretmenlerin eğitim ve öğretimi, günün ihtiyaçlarına karşılık verecek yöntem ve nitelikte gerçekleştirmek için kendilerini geliştirme çabalarını takdirle karşıladıklarını belirten Çürüksu “Bu noktada ÖRAV Eğitimcileri’ne de büyük bir sorumluluk düşüyor. Sosyal izolasyon döneminde gönüllü olarak ve büyük bir tutkuyla her yeni projemizi destekleyen eğitimcilerimizi biz de, uluslararası uygulamaları da göz önünde bulundurarak yaptığımız etkileşimli çalışmalara desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
ÖRAV, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile düzenlenen web seminerlerine Eylül ayı itibariyle yeniden başlayacak. 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi’nde uzaktan eğitim tasarımı konusundaki içerik üretimlerine, online eğitimlere ve yeni projelere devam edecek olan ÖRAV, mesafe kurallarının tamamen kalktığı bir durumda bile, daha fazla öğretmene ulaşmaya imkan sağlayan uzaktan eğitimlerini sürdürmeyi planlıyor.
Hem yetişkin eğitimi konusunda çalışan, hem de iş dünyasından ilham verici konuklar
ÖRAV Eğitimciler Buluşması’na konuk olarak katılan Alarko Holding Stratejik Planlama Müdürü Tal Garih “Gelecek Geldi” başlıklı konuşmasında, geçmişe oranla bugün çok daha hızlı bir dönüşüm yaşandığından bahsederek, duygusal zeka gelişimi ile analitik düşünmenin ve inovasyonun her zamankinden daha önemli olduğunun altını çizdi. Qmark Danışmanlık Kurucusu Mehmet Yıldırım Özel ise “Sahici Liderlik” başlıklı konuşmasında günümüz liderlerinin özelliklerine dikkat çekerek, özellikle sahiciliğin, liderlerin çevresindeki insanlara nasıl iyi geldiğini aktardı. “Bi̇lmediklerimiz bildiklerimizden daha fazla” diyen MCT Danışmanı Mine Kobal Ok ise “Merhaba Merak” isimli sunumunda ÖRAV Eğitimcilerine soru sormanın önemini bir kez daha hatırlatmış oldu.
Program kapsamında ÖRAV Eğitimcileri, pandemi sürecindeki deneyimlerini ve edinimlerini Pecha Kucha tekniği hazırladıkları “Öğrendim ki” sunumları ile birbiriyle paylaştı.
Öğretmen Akademisi Vakfı
Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan 220 eğitimciden oluşan ekibi ile 81 ilde 180 binden fazla öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.