Okullar zorunlu tatil yaptı, uzaktan eğitim kullanımında  yüzde 16 bine varan  artışlar oldu

Yüzde 100 yerli eğitim çözümleri şirketi Advancity’nin verilerine göre pandemi döneminde öğrenciler uzaktan eğitim ile tanıştı.  Farklı kategorilerde geçtiğimiz yıla göre, yüzde 203 ile yüzde  16 bin arasında artışlar yaşandı. 

Pandeminin  Mart-Nisan-Mayıs aylarını kapsayan 3 aylık döneminde öğrenciler ve öğretmenler dersleri  uzaktan eğitime taşıdı.  Uzaktan eğitimin farklı alanlarında çözümler sunan  Advancity’nin verilerine göre,  bilgisayar ve mobil cihazlar aracılığıyla eğitim alan öğrenci, indirilen doküman, kullanılan sanal sınıf gibi kategorilerde sayılar çok hızlı artış gösterdi .

Türkiye’de 2 milyon 250 bin öğrenciye uzaktan eğitim hizmeti sunan Advancity’nin 2019 ve  2020 yılının Mart-Nisan-Mayıs aylarını kapsayan karşılaştırmalı araştırmasına göre, uzaktan eğitim çözümlerinin kullanımında çok önemli artışlar yaşandı. Artış sayıları ve oranları şöyle oldu:

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi ‘ALMS’ sistemine giriş yapan kullanıcı sayısı, 824 bin 956’dan , 2 milyon 501 bin 625’e çıktı.  Artış oranı yüzde 203 oldu. Buna karşılık,  ALMS Aktivite sayısı yüzde 12 bin 166 artarak, 13 bin 145’den, 1 milyon 612 bin 345’e çıktı.

ALMS sistemine yüklenen word, excel, powerpoint ve pdf’lerin toplamını veren ‘doküman sayısı’ ise, yüzde 16 bin 102 artışla 3 bin 537’den, 573 bin 48’e çıktı.

ALMS Sanal Sınıf sayısında ise, yüzde 5163 artış yaşandı. Sanal Sınıf sayısı  6 bin 455’den, 339 bin  758’e  çıktı.

ORTA ÖĞRETİMDE BENZER TABLO

Orta öğretimin sanal sınıf eğitimlerinde de benzer bir gelişme yaşandı. Uzaktan Canlı Eğitim Sanal Sınıf Platformu  “Perculus Plus” kullanımlarındaki artışlar oranları da aynı dönemde, ALMS kullanımına benzer şekilde oldu:

Katılımcı sayısı  84 bin 208’den, 12 milyon 961 bin’e çıktı. Artış oranı yüzde  15 bin 291 oldu.

Dosya sayısı da yüzde 13 bin 759’luk artışla 4 bin 136’dan, 573 bin 212’ye ulaştı.

Oturum sayısı ise,  3753’den, 354 bin 366’ya çıktı ve yüzde 9342 artış gösterdi.

TALEP HIZLI ARTTI

Advancity CEO’su Cem Atacık,  Advancity’nin üniversitelere uzaktan eğitim çözümleri sunan Türkiye’nin ilk yerli malı sertifikalı kuruluşu olduğunu belirterek şunları söyledi: Advancity, 1999 yılında kuruldu. Şirketimiz 2004 yılından itibaren üniversiteler ve örgün eğitim kurumları için  uzaktan eğitim çözümleri  üretmeye yoğunlaştı. Yazılımlarımızın tümünü Ar-Ge ekibimiz geliştiriyor, Sakarya Teknokent’te bir merkezimiz var. Geliştirdiğimiz çözümlerle sadece internet aracılığıyla tek yönlü eğitim değil, canlı yayınların yapıldığı interaktif sanal sınıflar da oluşturuyoruz ve bu çok önemli alanda uluslararası markalarla rekabet ediyoruz.”

Advancity’nin 26 orta öğretim okuluna ve 76  üniversiteye uzaktan eğitim desteği sunduğunu hatırlatan Atacık, pandemi ile okulların uzaktan eğitime olan talebinde çok hızlı bir artış yaşandığını, adeta ve üniversite ve örgün eğitimin online eğitimin nimetlerini keşfettiğini söyledi. Atacık, Advancity’nin uzaktan eğitim alanındaki ürün ve çözümlerini ise  şöyle özetledi:

Advancity olarak örgün eğitim ve üniversite eğitimi veren kurumlara şu ürünleri sunuyoruz: Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi “ALMS”, Uzaktan Canlı Eğitim Sanal Sınıf Platformu “Perculus”, Okul Yönetim Sistemi “İkampüs”, “Kurumsal Video Yayınlama ve Raporlama Sistemi “Atube”, Zenginleştirilmiş Eğitim Kişisel Gelişim Kampüsü ve Tekno Gelişim Kampüsü.

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi “ALMS” ile  Uzaktan Canlı Eğitim Sanal Sınıf Platformu “Perculus”ve “Perculus Plus”  bu dönemde Türkiye’de eğitim kurumlarının birincil  ihtiyaçlarını karşılayacak ve çok tutulan ürünlerimizdir.

ÇOK AVANTAJLI

Uzaktan veya online eğitimin zamandan ve mekandan tamamen bağımsız  olarak alınabilen, canlı, görüntülü, sesli olabilen, içeriklerin tekrar izlenebildiği, sanal sınıf uygulamasında olduğu gibi canlı ve aktif katılımın mümkün olduğu, dosya paylaşımı yapılabilen,  ölçümün, takibin kolay ve en iyi şekilde sağlandığı bir eğitim yöntemi olduğunu vurgulayan Atacık şöyle devam etti:

“Uzaktan eğitim sadece salgın hastalık dönemlerinde değil, her dönemde etkili ve verimli bir eğitim yöntemi olarak kullanılabilir ve kullanılmaktadır. İnternet altyapısının ve dijital cihazların gelişimine paralel olarak geleneksel eğitimin biçimi değişiyor, yeni teknolojiler ve dijital cihazlar aracılığıyla eğitime her yerden ulaşmak mümkün oluyor. Dijital ortamın avantajlarından yararlanılarak içerik zenginleştiriliyor. Eğitimde farklı düzeyler en aza indirilerek tüm öğrencilerin kaliteli eğitim alması sağlanıyor. Uzaktan eğitim, hazır içeriklere kolay ulaşılmasını sağlayarak gerektiğinde geleneksel eğitimin de etkili bir destekçisi oluyor. Önümüzdeki eğitim döneminde, uzaktan eğitimin nimetlerinden daha fazla yararlanılacağını ve gelenekse eğtim ile uzaktan eğitimin nööbetleşe kullanılacağı dönemlerin olabileceğini düşünüyoruz.

Atacık, “Yüzde 100 yerli olan teknolojimiz ile daha fazla sayıda eğitim kurumuna hizmet götürmeyi ve tüm öğrencilerimizin eğitimine katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

DESTEK ALAN ÜNİVERSİTELER

Advancity Türkiye’nin dört bir yanında 76 üniversiteye ve 26 orta öğretim okuluna uzaktan eğitim, sanal sınıf gibi hizmetler veriyor ve hizmetlerine teknik destek sağlıyor. İstanbul Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi gibi  akademik kurumlar Advancity’ten hizmet alan üniversitelerin arasında bulunuyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın