Florya Uğur Koleji, teknoloji çağına kolaylıkla uyum sağlayabilecek ve gelecekte iş kaygısı yaşamayan çocuklar yetiştirme hedefiyle özellikle robotik ve kodlama eğitimini ilkokuldan Anadolu Lisesi’nde eğitim gören tüm öğrencilerine kadar sunuyor.

Florya Uğur Koleji İlkokulu ve Anadolu Lisesi öğrencileri Robotik Takımları, Bilişim Teknolojileri Kodlama ve Robotik Kulübü Vex Türkiye Turnuvaları’nda büyük başarılar elde ettiler.

Florya Uğur Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Balkaya, “Florya Uğur Koleji ilkokul robotik takımı “Best Vex Uğur”, 15 Şubat’ta düzenlenen “Vex Robotics Iq Challenge” yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak 43 takım arasından dördüncü oldu. Ortaokul Robotik takımımız “Overlord” ise Vex Türkiye’de turnuvalarında 7.’lik başarısına ulaştı. Ayrıca “Overlord” son katıldığı Türkiye turnuvasında ise okulumuza “Juri Özel ödülü”nü kazandırdı. Anadolu Lisesi Robotik Takımı’mız
“T-Vex”,
 8-9 Şubat’ta düzenlenen “Vex Robotics”te, “en uzun kuleye küp koymak” ve “daha fazla küpü köşeye taşımak” için tasarladıkları robot ile yarıştı. T-Vex takımı Türkiye turnuvalarında çeyrek finale kadar yükselerek 5.’inci oldu. Turnuvalarda oldukça başarılı bir performans sergileyen öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

“HER OBJEYİ NASIL AKILLI HALE GETİREBİLİRİZ” SORGULAMASI ÖNEMLİ

Florya Uğur Koleji’nde 3 boyutlu tasarım dersi de alan öğrencilerin, özel hazırlanan yazılımı kullanarak çeşitli geometrik şekiller üretip 3 boyutlu çizimler gerçekleştirdiklerini belirten Burak Balkaya, “Akıllı Cihaz Tasarımı dersinde ise sensörleri, mikro denetleyicileri, motorları ve LED’leri kullanarak etraflarındaki “her objeyi nasıl akıllı hale getirebileceklerini” öğreniyorlar. Tüm dünyada kodlama ve programlamaya verilen önem arttı, artık çocuklarımız anaokulumuzda 4 yaşından itibaren kodlama üzerine pratikler yapıyor. Bu eğitimin en büyük faydası analitik düşünce becerisini geliştirmesi. Kodlama yaparken önce algoritmalar geliştirirsiniz. Algoritma bir işi nasıl yapacağınızı en başından sonuna kadar detaylı olarak tasarlamak, planlamaktır. Yoksa programınız çalışmaz. Eğer çocuğa bu pratiği erken yaşta yaptırırsanız, yarın yönetici olduğunda daha iyi kararlar verir, bir ürün pazarlama stratejisini daha iyi geliştirir, doktor olursa teşhis veya tedavi sürecini daha iyi tasarlar. Bir tatil planını daha iyi yapar, sevdikleri için daha çok zaman yaratabilir. Diğer bir ifadeyle hayatını daha kaliteli yaşar” diye konuştu.

AKILLI CİHAZ TASARIM DERSLERİ İLE KODLAMA VE ROBOTİK ÖĞRENİYORLAR

Florya’daki kampüsünü bu kapsamda son teknolojilerle donatan kolej, Bilişim Garajı Akademisi ile iş birliği yaparak eğitim programında kodlama, robotik ve 3 boyutlu tasarımı eğitimi de sunuyor. Bilişim Teknolojileri ve Akıllı Cihaz Tasarım derslerinde öğrencilere kodlama, web tasarımı, elektronik ve robotik tasarım becerilerinin kazandırıldığı eğitimleri anaokulu öğrencileri ile başlamak üzere, ilkokul ve Anadolu Lisesi’nde eğitim gören tüm öğrenciler alıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın