GS1-128 Barkod Sistemi ile firmalar ürettikleri ürünlerin, ilk duraktan son ana kadar tüm yolculuğunu tüketicinin bilgisine sunabiliyor. GS1 Türkiye yetkilileri tüm firmaları, tüketicinin kafasını rahatlatacak bu uygulamayı kullanmaya çağırdı. İlk uygulama Metro Türkiye’den geldi. Firma, bu sistemi uygulamaya başlayarak etin sofraya geliş hikâyesini detaylarıyla son tüketiciye sundu. GS1 Türkiye’den yapılan açıklamada, bu uygulamanın firmalar için şeffaflığı artıracağına dikkat çekilerek, tüm üretimler için değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

GS1 standartlarının kullanımı, operasyonel maliyetlerin düşmesini, satış-sipariş-sevkiyat-stok faaliyetlerinin en kısa sürede ve en az hata ile yürütülmesini sağladığı gibi; izlenebilirlikte sağladığı faydalarla son kullanıcının tükettiği ürüne ait doğru ve güvenilir bilgilere erişmesini de kolaylaştırıyor.

Metro Türkiye, kullanmaya başladı

Bu konuda ‘ilk’ Metro Türkiye’den geldi. Firma, güvenli bir izlenebilirlik alt yapısı sağlamak amacıyla oluşturulan GS1-128 barkod standardını kullanarak, vakum ve karkas et ürünlerinin çiftlikten sofralara geliş hikâyesini tüketiciye fatura üzerinde sunmaya başladı. Bu hizmet sayesinde, tüketici satın aldığı et ürününe ilişkin son kullanım tarihi, parti numarası, kesim tarihi, kulak küpesi gibi detaylı bilgiye ulaşabiliyor.

GS1 Türkiye yetkilileri, firmalara çağrıda bulunarak, bu sistemi kullanmaları ve ürünlerin tüm hikâyesini tüketici ile paylaşmaları tavsiyesinde bulundu.

GS1 nedir?

GS1 (Global Standartlar1), merkezi Belçika’da bulunan ve üreticiden son kullanıcıya dek uzanan tedarik zincirinin daha verimli ve daha az maliyetle işletilmesine yönelik standart ve çözümler geliştiren uluslararası bir organizasyon.

GS1; firmaların, fiziksel ve elektronik tedarik zincirinde karşılaşılan sorunlardan yola çıkarak; ürünlerin üzerine basılan barkod başta olmak üzere ürünleri, firmaları ve taşıma birimlerini tekil olarak tanımlamaya ve tedarik zinciri üzerindeki hareketlerini takip etmeye yönelik farklı standartlar ve çözümler geliştiriyor.

Tedarik zincirinin daha etkili ve verimli bir şekilde işletilmesine yönelik geliştirilen söz konusu standart ve çözümler; 114 üye ülke organizasyonu kanalıyla dünyadaki tüm firmaların hizmetine sunulmakta.

114 üye organizasyonundan biri olan GS1 Türkiye de; uluslararası GS1 Organizasyonunun temsilcisi olarak GS1 sisteminin Türkiye’de uygulanması ve firmaların sistemin avantajlarından yararlanmasına yönelik faaliyetlerde bulunuyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın