Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, beraberindeki heyet ile Alvimedica’ nın Çatalca tesislerinde stent üretimini yerinde inceledi. Heyette; Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Emel Emirlioğlu ve Ticaret Bakan Yardımcısı Danışmanı Aydın Şentürk de yer aldı.

Heyet yüksek teknoloji kullanılarak üretilen stentlerin üretim aşamaları hakkında, Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özcan ve Fabrika Müdürü Ahmet Kozluca’dan detaylı bilgi aldı. Batur, fabrikadaki incelemeleri sırasında “Bu tesiste teknolojinin hakkı layıkıyla verilmiş, sadece malzemeleri birleştiren bir operasyonun çok ötesinde ileri teknolojili bir üretim merkezi burası.” ifadesini kullandı. Yerli stent olarak uluslararası standartlara sahip katma değeri yüksek bir üretimin yapılmakta olması takdir topladı.

Heyette yer alan ziyaretçiler, “Hastanelerde kullanım öncesinde sorulduğunda, hastalar yabancı stent tercih edilebiliyor; ancak patentli ve birçok yüksek teknolojiyi içinde bulunduran, dünyadaki ilk polimersiz ilaçlı stent üretiminin yerli ve milli olması mutluluk verici.” yorumlarında bulundular. Ayrıca Alvimedica’ da üretimin her aşamasında kalite kontrol için, ürün örnekleme metodu ile değil, yüzde yüz kontrol tekniği ile tüm ürünlerin tek tek kontrolden geçirilmesi de heyetten övgü aldı.

Tüm malzemeler yerli ve milli

İnsan vücuduna giren tüm malzemenin üretiminin fabrikada gerçekleştiğini ifade eden Kozluca, üretimde metal, ilaç ve diğer bileşimleri çoklu teknoloji ve teknik bilgi ile bir araya getirdiklerine dikkat çekerek; “Teknik projelendirme ve imalat kendi bünyemizde yapılıyor. İlacın sadece etken maddesini satın alıp, formülü Alvimedica’ya ait, diyabetik hastalarda da etkin, özgün bir ilaç hazırlıyor ve stentlerle entegre ediyoruz. Karşılaştırmalı testlerin hepsi titizlikle yapılıyor. Yüzde yüz yerli ama global standartlarda katma değeri yüksek tıbbi ürünler imal ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ahmet Özcan, fabrikadaki faaliyetleriyle ilgili olarak “Yakın zamanda kalp kapakçığı projesi devreye girdiğinde biyolojik bileşenler de imalatta yer alacak ve ilk yerli kalp kapakçığı üretimini gerçekleştireceğiz. Bu ürün, açık kalp ameliyatı tekniği ile değil, girişimsel yöntem ile yerleştirilebilecek yüksek teknolojiye sahip bir ürün olacak. Bu projenin çalışmaları hızla devam ediyor” dedi. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın