Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yatırımcılara yönelik bir web sitesi hazırladığını duyurdu. 19 Ocak itibariyle ilgililerin kullanımına açılan site duyuruşu şu şekilde yapıldı:

“Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) sermaye piyasasının güven, açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını ve tasarruf sahiplerinin yani yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını amaç edinmiştir. Gelişmekte olan internet kullanımından da faydalanarak, yatırımcıların bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla Kurulumuz tarafından http://www.yatirimyapiyorum.gov.tr/ adı altında yeni bir internet sitesi hazırlanmış olup,  19 Ocak 2011 (bugün) tarihinden itibaren ilgililerin kullanımına açılmıştır.

Söz konusu internet sitesi hazırlanırken yatırımcılara piyasalar hakkında özel bilgi desteği verilmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede yatırım araçları, yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken konular, yatırımcı olarak sahip oldukları haklar ve izinsiz halka arz ve sermaye piyasası faaliyetleri hakkında bilgilenmeleri hedeflenmektedir. Bu arada, hesaplayıcılar yardımı ile de yatırımcıların basit borç, sermaye artırımı gibi hesaplamalarını kendilerinin yapabilmesi sağlanmıştır.

Bunlar dışında yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla konuyla ilgili uzman kişilerce kaleme alınan bazı makalelere yer verilmiştir. Ayrıca gerek yatırımcıların gerekse ilgili diğer kesimlerin kullanımı için Sermaye Piyasası Sözlüğü de internet sitesine eklenmiştir.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın