Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD Münih Şubesi Başkanı Salim Şahin ve Başkan Yardımcısı Muammer Özkul beraberindeki heyet, Münih yakınlarında bulunan Alman Uzay ve Havacılık Merkezi DLR?ye teknik bir gezi düzenledi.

Havacılık, uzay, enerji ve ulaşım alanlarında çalışan merkezin araştırmalarından, malzeme teknolojisi, tıp ve yazılım mühendisliği gibi alanlarda da faydalanılıyor. NASA tarafından da desteklenen merkezin dikkat çeken özelliklerinden biri, ?Karar Destek Sistemi? adı verilen ve tsunami öncesi erken uyarı veren bir mekanizmanın uydu verileri kullanılarak geliştiriliyor olması. Heyet, ayrıca Alman Uzay ve Havacılık Merkezi DLR’nın dışında Galileo Avrupa Uydu Seyir Sistemi Merkezi, İnsanlı ve İnsansız Hava Araçları Merkezi ve Kırsal ve Kentsel Arazi Geliştirme Merkezi?ni ziyaret etti.

Gerçekleştirilen geziyle, heyet, Almanya?da yapılan bilimsel ve teknolojik araştırmaları değerlendirme fırsatı buldu. Özellikle de, DLR?nin yapmakta olduğu Yerküre Gözlem Teknolojisi çalışmalarını yerinde inceleme şansına sahip oldu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın