Tokyo’da cyborg teknolojisi üzerine yapılan son araştırmalar, yaşlanmayla birlikte azalan insan vücudunun fonksiyonlarını restore etmek. Endüstriyel atıkları Dünya çevresinden uzaklaştırmak için geliştirilen teknoloji. Benzer şekilde, yapay kış uykusu da Japon hükümetinin desteklemeyi amaçladığı 25 alan arasında olacak. Tokyo, seçilen bu alanlarda araştırma önerilerini davet ediyor ve on yıla kadar destek verilecek. Bir hükümet kaynağına göre, destek ilk beş yıl için 100 milyar yen (921 milyon $) bütçe ile destekleniyor. Program Tokyo ve yurtdışından araştırma ve geliştirme çekmeyi hedefliyor. Bu, Tokyo’nun büyük sorunlara yönelik iddialı bilimsel çabaları destekleme konusundaki coşkusunun bir göstergesidir. Bunlar, azalan doğum hızı ve yaşlanan nüfusun yanı sıra, bu çabaların yarattığı teknoloji ile ilgili yeni sanayilerin gelişmesini de içermektedir .

Cyborg Teknolojisi

Program, 2050 yılına kadar ileri robotikler veya canlı organizmalar kullanarak insan vücudunun yerini alacak olan cyborg teknolojisini hayata geçirmeye çalışacak.

Cyborg işgücü

Program, ülkenin iş gücü eksikliğini tamamen otomatize ederek ele almaya çalışacak. Ayrıca, 2040 yılına kadar tarım, ormancılık, balıkçılık ve inşaat alanlarında insan müdahalesine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmak için.

Gezegeni Kurtarmak İçin Teknoloji

Sanayi faaliyetlerinden kaynaklanan tüm emisyonların ve atıkların 2050 yılına kadar geri dönüştürülmesi planlanmaktadır. Bu, çevre restorasyonu ile insanlığın gelişimi arasında bir denge bulmak için bir çaba olacaktır. Hükümet, okyanus plastiklerini toplamak ve geri dönüştürmek için teknolojiyi geliştirerek 2050 yılına kadar dünyadaki kirlenmeyi gidermeye yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Program taslağı, azalan doğum hızı ve yaşlanan nüfus, çevre koruma ve sınır gelişimi konularında bilim ve teknolojiyi kullanarak aday projeler için 25 alan belirledi.

25 proje alanı, 2035’ten 2060’a kadar hedeflerine ulaşmak için bireysel son tarihlere sahiptir.

Projeler öncelik sırasına göre sıralanır ve Japon hükümeti bu yılın sonunda tekliflerin sunulmasını davet etmeyi planlıyor.

Gelecekteki Nobel Ödülü

Dijitalleşme ve yapay zekanın geliştirilmesi de dahil olmak üzere teknik yeniliklere dayalı yeni sanayi alanları ele alınacaktır. Japonya, 2050 yılına kadar Nobel Ödülüne layık bilimsel keşifleri otomatik olarak algılamak için bir AI robot sistemi geliştirmeyi hedefliyor.

Japonya ayrıca, insanlar ve hayvanlar için hazırda bekletme mekanizmasını uygulamak amacıyla 2050 yılına kadar yapay hazırda bekletme teknolojisini kurmayı hedeflemektedir. Periyodik hazırda bekletme modunun, toplumumuzun diğer yararların yanı sıra daha uzun ömür elde etmesine yardımcı olduğuna inanılmaktadır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın