Dünya Ekonomik Forumu’nun (World Economic Forum) bir insiyatifi olarak kurulan ve dünyada 400’den fazla şehirde liderlik potansiyeli taşıyan gençlerin topluma faydalı olabilecek projeler ürettiği Global Shapers Topluluğu ile çok sayıda katılımcı, üç gün süren SHAPE Europe & Eurasia 2019 etkinliği için İstanbul’da buluştu. 27 dünya kentiyle yarışarak SHAPE Europe & Eurasia 2019 etkinliğine ev sahipliği yapma şansını yakalayan İstanbul, ilk defa Avrupa ve Avrasya bölgesi topluluklarının bir kentte bir araya gelmesine imkan tanıdı.
Global Shapers topluluğunun 2021 global etki hedefleri arasında yer alan, İklim ve Çevre, Eşitlik ve Kapsayıcılık, İş ve Eğitimin Geleceği alanlarına dair potansiyel işbirlikleri, paydaşlar ile diyaloglar, çözüm ve eylem planları çıkarıldı. İstanbul’da yapılan çalışmalarda elde edilen çıktıların toplulukta yer alan tüm Hub’lara ışık tutması, hayata geçmesi, projeye dönüşmesi ve Bükreş’te düzenlenecek SHAPE Europe & Eurasia 2020 etkinliğinde ölçümlenmesi hedefleniyor.
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı İstanbul’da gerçekleşen etkinliğin ‘Eşitlik & Kapsayıcılık’ alanında eş başkanlığı üstlendi. Faralyalı, etkinliğe katılmak üzere İstanbul’a gelen 220 genç ve ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ağırladığı buluşmada şunları söyledi: “Bence hepimiz dünyada varoluşsal bir kriz yaşandığının farkındayız. Artık bir şeyler yapmanın zamanı geldi. Bu yolda Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri herkes için rehber niteliğinde. İşbirliği yapmalıyız. Hükümetlerin, iş dünyasının ve sivil toplumun birlikte ve koordine şekilde çalışması gerekiyor.”
‘Kalbin bilgeliğine ihtiyaç var’
Faralyalı sözlerine şöyle devam etti: “Dünyadaki çok sayıda ülkeyi adeta bir salgın hastalık gibi etkisi altına alan kutuplaşma, toplumların önündeki en büyük engellerden biri. Bizler insanlık olarak aynı gemideyiz; bir araya gelip işbirliği yapmak, sorunlarımızı çözme yolunda atacağımız ilk adım olmalı. Üç yıl önce, Türkiye’de 2,000 kişinin katıldığı bir araştırma yaptık. Katılımcılara ortak değerlerimizi ve ülkemizde görmek istedikleri değerleri sorduk. Araştırma, tüm sosyo-ekonomik, siyasi ve etnik gruplarda insanların sıraladığı ilk on değerin birbirinin aynı olduğunu ortaya koydu. Bu sonuçlardan aldığımız güçle Ortak Değerler Hareketi’ni başlattık. Bu hareket dahilinde, çok farklı geçmişlere ya da siyasi tercihlere sahip insanları bir araya getirdiğimizde, ortamda kutuplaşmanın değil, sevgi, saygı, merak ve anlayışın hakim olduğunu gördük. Bugün dünya çapında bir Ortak Değerler Hareketi’ne, dahası ortak bir vizyona ihtiyacımız olduğunu hissediyorum. Çünkü bir araya gelmezsek, içinde bulunduğumuz bu krizden çıkamayacağız.”
Bu sebeple de kalbin bilgeliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Faralyalı, “Kalbinin sesini duyabilen ve kalbiyle hareket edebilen, herkesi birleştirme cesaretine sahip insanlara ihtiyacımız var. Toplumdaki dönüşümün bu sayede gerçekleşebileceğine inanıyorum. Fırsat eşitliğinin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve doğayla uyumlu bir yaşamın anahtarı bence burada” dedi.
Buluşmaya, TOG Başkanı İbrahim Betil, WWF Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, UNICEF Türkiye Genel Müdürü İnci Haseki, Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Işık Tüzün, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, Young Guru Academy Yönetim Kurulu Üyesi Asude Altıntaş ile iş dünyasının önemli isimlerinden Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi Banu Aksoy Tarakçıoğlu, AIG Başkan Yardımcısı İpek Özilhan, Nurol GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ceyda Kılıçarslan ve eşi Mustafa Kılıçarslan katıldı.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.