Taşımacılık sektörünün iki önemli temsilcisi; Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile Roder’in, UND çatışı altında birleşmesinden sonraki ilk genel kurul, 15 Ocak 2011 tarihinde Grand Cevahir Otel’de yapıldı.

UND ve Roder’in birleşmesi genel kurula da yansıdı. Büyük bir katılımla gerçekleşen genel kurulda sektör, UND’ye sahip çıktığını gösterdi. Tek liste ile yapılan seçimde sektörün en büyük firmalarının yanı sıra küçük ve ota boy işletmelerde yönetimde yer aldı. UND’nin yeni yönetiminde UBAK Ulaştırma Bakanlığı kriterlerine göre sektörün en büyük on firmasının yanı sıra, küçük ve orta boy işletmeler de birlikte yönetim sergileyecekler.

Genel kurulla, sektör; iki başlı yapıdan kurtularak ?tek ses tek vücut? sloganıyla, daha güçlü ve daha aktif olduğuu ortaya koydu.

Grand Cevahir Otel’de gerçekleştirilen UND Genel Kurulu’da bir konuşma yapan yeni yönetim kurulu üyesi Ruhi Engin Özmen, “Taşımacılık sektörü bütün dünyada en önemli sektörlerden birisi haline geldi. Bu sektör yaşayan bir organizmadır. Sürekli olarak canlıdır, bu sektörün yollarını açmamız yetmez, her zaman açık tutmamız gerekir. Bu yüzden biz yönetime seçilen kişiler olarak, iki ay içinde Türkiye?nin bütün bölgelerini dolaşarak her bölgenin sorunlarını tesbit edeceğiz. Sektörün yollarını açmak için elimizden her geleni yapacağız? dedi.

Genel kurulda konuşan TOBB Taşımacılık Sektör Meclisi Başkanı Ö. Çetin Nuhoğlu da ?Birleşme sektördeki tüm arkadaşlarımızın arzusu idi. İki derneğin yöneticileri bu konuda irade göstererek birleşmeyi başardılar” diye konuştu. Nuhoğlu dünyadaki konjonktürün de Türkiye’ye ve sektöre misyon yüklediğini vurgulayarak şunları söyledi:

?Ticaretin doğudan batıya kayması, üretim merkezlerinin doğuda büyümesi, hele ki tarihi İpekyolu gibi ticaret yollarının Türkiye üzerinden geçmesi; bu sektörü ve Türkiye’yi daha da önemli kılmaktadır. Bu birleşme o bakımdan çok daha büyük anlam taşımaktadır. Artık sektör genel ekonomi içinde hak ettiği yeri ve payı alacaktır. Yönetime gelen arkadaşlarım da UND’ye sahip çıktıklarını göstermişlerdir. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum ve teşekkür ediyorum.”

Birleşmeyle iki başlılık bitti

2001 yılında Roder’in kurulması ile sektör, UND ve Roder tarafından temsil edilmeye başlandı. Ancak iki başlılık gerek uluslararası ilişkilerde gerekse kamu ile ilişkilerde bazı sorunlar doğuruyordu. Avrupa’nın en güçlü filosuna sahip olan Türk taşımacılık sektörü bu bölünmüşlük nedeni ile gücünü yeterince gösteremiyordu. Bu parçalanmışlığı ortadan kaldırmak için iki dernek yönetimi arasında yaklaşık bir yıldır sürdürülen birleşme görüşmeleri olumlu sonuçlanarak Ağustos ayında ortak iftar yemeğinde kamuoyuna açıklandı. 1 Aralık 2009 tarihi itibari ile de, UND çatısı altında fiili birleşme gerçekleşti. Roder’in üyeleri istifa ederek UND’ye üye oldu. Sektörün topyekün katılımı ile de yönetimde her çaptan ve bölgeden firma temsilcisi katılarak birlik içinde güçlü bir UND imajı yaratıldı.

Türkiye ihracatının yüzde 42’sini taşıyor

1974 yılında kurulan UND, özellikle 2001 sonrasında benimsenen şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışıyla tüm sektörü kuçaklıyor, alanında uzman 75 çalışanı ile sektör adına hizmet üretiyor. Ayrıca bünyesindeki gönüllü çalışma grupları ile sektörün sorunlarına çözüm bulunuyor. Kalite belgeli ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olan UND, her yıl düzenlediği çalıştaylar ile sektörün vizyonunu belirliyor.

Türk Taşımacılık Sektörü, 46 bin aracı ile Avrupa’nın en büyük filosuna sahip. Bin 500 firmanın faliyet gösterdiği taşımacılık sektörü 5 milyar Euro ciro yapıyor ve Türkiye ihracatının değersel olarak yüzde 42’sini taşıyor.

Rakamlarla taşımacılık sektörü

Firma sayısı;  1.500

Araç sayısı: 46.000

Ciro           : 5 milyar Euro

İstihdam sayısı: 400.000

İhr. Taşıdığı pay: % 42

UND Genel Kurul sonuçları

UND Yönetim Kurulu asil üyeleri:

Ruhi Engin Özmen (Mars), Adnan Ağaçlı (Ağaçlı), Ahmet Musul (Ekol), Ali Şükrü Okur (Okura), Bahaddin Karakuş (Karakuş), Edip Bakımcı (Bakımcı), Engin Ergin (Özay), Erdal İlhan (Erdal İlhan), Ergün Bilen (ABC), Fevzi Çakmak (Plastnak), Kamil Barlın (Barsan), Memik Hilmi Taner (Şahin), Mustafa Açıkgöz (Açıkgöz), Mustafa Yılmaz (Cem-Ay), Necmi Çobanoğlu (Simtrans), Necdet Yazar (İznak), Şahap Çak (Nedlloyd Road), Şerafettin Aras (Hilaltrans), Tahir Aydoğan (Özsancar), Tamer Türker (Türker), Tevfik Fikret Kutan (Tan Transport), Zahit Sağlık (Susa)

UND Yönetim Kurulu yedek üyeleri:

Ramazan Öztürk (Birleşim), Cevdet Gümüş (Gümüş), Ali Şahin (Teknik), Murat Baykara (Baynak), İbrahim Baki (Teciroğlu), Memduh Özdemirtaş (Kardeşler), Kerem Atabek (Tur Transit), Nevaf Kılıç (T&F), Mehmet Arslan (Arslanlar), Zeki Neziroğulları (Fullsped), Mustafa Kınacı (Temel), Uğur Demir (Uğur), Fethi Çapar (Martı Trans), Tayfun Gülcüler (Varnak), İsmail Çirkin (Kömürler), Ferruh Er (Troyka), Ahmet Aktaş (Transaktaş), Ömer Faruk Yıldırım (Mehmet Gürri), Sadık Başaran (Gölova), Abdullah Boyar (Ladik), Hikmet Eker (Eker), Mahmut Rıdvanoğulları (Platform)

UND Denetleme Kurulu asil üyeleri:

Ayşe Durmaz (Transsan), Fahri Nalçacı (Oto Nalçacılar), Hakan Yılmaz (Greeneks)

UND Denetleme Kurulu yedek üyeleri:

Ekrem Karaoğlu (Eksa), Hantemir Güneş (Güneşler), Murat Külek (Ar-Mer)

UND Yüksek Haysiyet Divanı asil üyeleri:

Ali Osman Ulusoy (Ulusoy Karadeniz), Ali Çiçekli (Martaş), Ahmet Kınacı (Sıttnak), Bedirhan Orak (Köknar), Mehmet H. Çelikcan (Canmar)

UND Yüksek Haysiyet Divanı yedek üyeleri:

Çetin Çimagil (Toros), Y.Erman Tüfekçioğlu (Öz-Er), Emir Hüseyin Akın (MNG), Ali Çetin (Mavi Trans), Mutlu Varol (Mavi Transport)

UND Yüksek İstişare Konseyi üyeleri:

Tamer Dinçşahin (Tüzük Md. 24 – Doğal Üye) (Triosped), Abuzer Yavuz (Öz-Duy), Cemalettin Tut (Kartal), Ertuğrul Alışan (Alışan), Hakan Keleş (Transer), Haluk Ündeğer (Ünsped), Hüseyin Sandıkçı (Karadeniz), İbrahim Hüner (Hüner), İzzet Salah (Selamoğlu), Kemal Gül (Gülsan), Halit Özyurt (Upi), Memduh Kilerci (Kilerci), Osman Küçükertan (Omsan), Şenol Çak (Transrutin), Yaşar Çelik (Çelik)


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın