Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, Koç Üniversitesi Investment Group ve Ekonomi Kulübü ortaklığıyla gençleri uzun soluklu ve detaylı bir M&A (Şirket Satınalma ve Birleşmeleri) programına hazırlıyor. Şirket satınalma ve birleşmeleri konusunda Türkiye’de ilk kez düzenlenen bu yarışma sayesinde, öğrenciler başından sonuna kadar bütün süreci deneyimleme fırsatını yakalayacaklar. Finale kalan öğrencileri ise birbirinden değerli ödüller ve deneyimler bekliyor olacak.

Türkiye ekonomisi, finans sektörü ve paydaşları için değer üretmeye odaklanan ÜNLÜ & Co, üniversite öğrencileri için geliştirdiği bu yeni yarışma ile katılımcıların analitik, sunum ve pazarlama yeteneklerini test ederek, M&A pazarının dinamikleri, şirket ve sektör araştırmasının esasları üzerine detaylı eğitimler verecek.

Başvurular 24 Ekim’e kadar devam ediyor!

Kasım ayında başlayacak ve uzun soluklu bir etkinlik olacak M&A Challenge, Mart ayının başında bitecek. Katılımcıların analitik, sunum ve pazarlama yeteneklerini test edecek bu etkinliğe finansa ilgili ve meraklı üniversite öğrencileri İstanbul’da okumaları koşuluyla 4 kişilik takımlar halinde, CV’leri ve bir motivasyon yazısı ile başvurabilecekler.

Proje ile ilgili detaylı bilgi veren ÜNLÜ & Co İK Yönetici Direktörü Elif Özer, “Koç Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirdiğimiz “M&A Challenge”da başvurularda en başarılı bulunan 8 takım bir sonraki aşamaya geçme hakkı kazanacak ve M&A pazarının dinamikleri, şirket ve sektör araştırmasının esasları üzerine ÜNLÜ & Co tarafından detaylı bir eğitim hakkını elde edecekler.

Katılımcı takımlar ÜNLÜ & Co tarafından belirlenen şirket dinamiklerine uygun birer şirket belirleyecek ve aldıkları eğitimler doğrultusunda bu şirketler hakkında Yatırımcı Sunumu hazırlayarak ÜNLÜ & Co M&A Ekibine sunum yapacaklar.

Kriterlere göre en başarılı 4 takım bir sonraki aşamaya geçerek ÜNLÜ & Co tarafından değerleme yöntemleri üzerine hem eğitim alacak hem de her takıma birer danışman atanacak. Aynı zamanda, ÜNLÜ & Co Yönetim  Kurulu Üyesi İbrahim Romano ise şirket sahibi görevine bürünecek. Takımlar, her iki taraf için de en uygun değerlemeyi yaparak İbrahim Romano ve ÜNLÜ & Co M&A Ekibi arasındaki iletişimi sağlayacak ve iki tarafa da uygun bir fiyatta anlaşmaya çalışacak. Bunun sonucunda anlaşılan nihai teklifler zarflara konularak mühürlenecek. Bu etapta görüşmeler yapıldıktan sonra iki takım değerlemelerinin doğruluğu, pazarlık yetkinlikleri ve değerlemeler ile teklifler arasındaki fark göz önünde bulundurularak seçilecek. Finalde ise seçilen iki takım Koç Üniversitesi Yatırım Eğitimi etkinliğinde sunumlarını yapacak ve son argumanlarını sunacaklar. Takımlardan son fiyatlarda anlaşmaları istenecek ve ardından jüri tarafından değerlendirilecekler. Sonuç olarak en yüksek puanı alan takım “M&A Challenge” birincisi olacak.

Projenin içeriğine dikkat çeken Özer, “ÜNLÜ & Co markası olarak ürettiğimiz tüm projelerin başından sonuna kadar dahil olmak ve sonuçlarını en iyi şekilde almak temel önceliğimizdir. Şimdi de Koç Üniversitesi ile sektörde ilk niteliği taşıyan bir iş birliğine imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Finalistleri hangi ödüller bekliyor?

Türkiye’de ilk kez bu kadar kapsamlı bir program ile yarışacakları M&A Challenge sonrası finale kalan öğrencileri bir birinden değerli fırsatlar bekliyor. ÜNLÜ & Co ekipleri ile networking imkanı, ÜNLÜ & Co MT sürecine doğrudan katılım hakkı, 2020 yaz dönemi staj programına kabul ve Koç Üniversitesi Yatırım Eğitimi 2020’ye katılım hakkı elde edebilecekler.

Yarışmaya seçilen finalist takımlar, 4 aylık bir öğrenme serüveni ile “ÜNLÜ & Co M&A Ekibi” tarafından verilecek değerleme, şirket analizi, M&A pazarlıkları gibi eğitimlere katılma fırsatını da elde edecekler.

Ayrıca tüm elemeler sonucunda finale kalan 2 ekip Yatırım Eğitimi 2020’nin ilk gününde 350 kişiye sunum yapma şansına sahip olacak.

Başvurular https://investmentgroup.ku.edu.tr/machallenge/ adresinden yapılabilir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın