TeleGeography‘nin yeni verilerine göre uluslararası arama trafiği düşerken, Skype tarafından yönlendirilen uluslararası trafik yükseldi.  2010 yılında uluslararası telefon trafiği tahmini yüzde 4 yükselerek 413 milyar dakika oldu. Diğer yandan 2009 yılındaki yüzde 5 lik büyüme ve son yirmi yıldır kaydedilen yüzde 15?lik büyüme ortalamasına göre 2010 yılı uluslararası telefon trafiğinde düşüş yılı oldu.

Büyüme nereye gitti? Yavaşlamaya etki eden bir faktör; iş dünyasının uluslararası iletişim ihtiyacını ve kullanıcının uluslararası görüşmeleri ödeme kapasitesini etkileyen 2007- 2009 yılları arasında büyük durgunluk oldu. Ekonomik şartlar, arama kartları hacmine ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Orta Amerika arama trafiğine ciddi bir biçimde yansıdı.

Skype gibi internet  tabanlı ses hizmetleri uluslararası taşıyıcılar için uzun dönemli bir başka sorun. Sınır ötesi trafik; uzak ara en büyük internet tabanlı sesli iletişim sağlayıcısı olan Skype tarafından yönlendiriliyor.  Skype?ın 2010 yılında gösterdiği  şaşırtıcı 45 milyar dakikalık büyüme; dünyanın diğer bütün telefon firmalarının büyümelerinin toplamının iki katına denk geliyor.

TeleGeography analisti Stephan Beckert ? Uluslararası iletişim için talep hala güçlü? diyor, ? Ancak her geçen gün daha fazla kullanıcı telco firmalarının hizmetleri olmadan da iletişim kurabileceklerini keşfediyor.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın