Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2010 yılı Kasım ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. 2010 Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre, sanayinin alt sektörlerinden madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 8,2, imalat sanayinde yüzde 9,7 ve elektrik, gaz, buhar, iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörün de de yüzde 4,7 artış kaydedildi.

Takvim etkisinden arındırılmış endeks, 2010 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,4 arttı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı.

2011’de işimiz zorlaşabilir

Kasım ayı sanayi üremitindeki artışı değerlendiren İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçük, “Sanayi üretimindeki kesintisiz artışın 2010?un on birinci ayında da devam etmesi beklenen ve olumlu bir gelişmedir. Dördüncü çeyreğe yönelik büyüme beklentilerini de destekler niteliktedir. Sermaye malı üretimindeki artışın, yüzde 20,6 ile toplamdaki artışın epeyce üzerinde gerçekleşmesi de yatırımlar açısından ümit verici bir noktadır. Ancak, mevsim etkisinden arındırılmış endeksteki küçülme, olumlu gidişe karşın,  her zaman altını çizdiğimiz üzere, dikkati elden bırakmamız gerektiğini de net bir şekilde hatırlatmaktadır. Baz etkisinin devre dışı kalacağı ve özellikle de Avrupa?ya yönelik ihracatta sıkıntıların devam edeceği anlaşılan 2011?de, işimiz zorlaşabilir. Üretimdeki artışın sürebilmesi için gözler sanayimiz üzerinde olmalı ve gerektiğinde destekleyici tedbirler süratle devreye girebilmelidir” diye açıklama yaptı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın