Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) tarafından yedincisi gerçekleştirilen Laleli Fashion Shopping Festival, başladı. Bu yıl ‘Laleli Modadır’ sloganı ile düzenlenen ve 12 Ağustos’a kadar sürecek festival için 4 ülkeden 200’ü aşkın alıcı İstanbul’a geldi.
Festivalin açılışında konuşan LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, 7 bini aşkın işyerine ev sahipliği yapan Laleli’nin İstanbul’da ticaretin kalbinin attığı merkezlerden biri olduğunu vurguladı. Laleli Fashion Shopping Festival için, Laleli Caddesi’nin Türkiye’nin en büyük açık hava fuarına dönüştürüldüğünü belirten Eyyüpkoca, hazır giyim ve turizm başta olmak üzere bölgede çok büyük bir ticaret potansiyeli bulunduğunu anlattı. Gıyasettin Eyyüpkoca, şunları söyledi:
2018’DE LALELİ’DEN 7 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPACAĞIZ
“Güzel İstanbul’umuzun bu güzide bölgesinin potansiyelini en iyi şekilde kullanmak, ülkemize daha fazla döviz kazandırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Festival için Rusya, Polonya, Ukrayna ve Kazakistan’dan 200’ün üzerinde alıcı İstanbul’a geldi. Üretici firmalarımızın tercihlerine göre belirlediğimiz alıcıların her birinin ülkelerinde en az 10 mağazası bulunuyor. 40 üretici firmamız ile alıcılar arasında iki gün boyunca binlerce B2B görüşme gerçekleştirilecek. Festivalimizin ana etkinliğini oluşturan bu görüşmelerde yaklaşık 10 milyon dolarlık ticarete imza atılacak ve yeni ihracat köprüleri kurulacak. Festivalimizde yapılacak bağlantıların yaratacağı sinerji ile 2018’i 7 milyar dolar civarında bir ihracat ile kapatacağımıza inanıyorum.”
Gıyasettin Eyyüpkoca, Laleli Fashion Shopping Festival için tam destek veren Ticaret Bakanlığı İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile İstanbul Büyükşehir ve Fatih belediyelerine teşekkür etti.
GÜLLE: İHRACATÇILARIMIZI TTM’LERDE YERLERİNİ ALMAYA DAVET EDİYORUM
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de konuşmasında Türkiye’nin geleceğinin ihracatta olduğunu vurguladı. TİM’in dünyanın her noktasında ihracatçıya desteğe ve hizmete devam edeceğini ifade eden Gülle, “Yurt dışında toplamda 35 Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) açılacak. İhracatçılarımızı bu merkezlerde yerlerini almaya davet ediyorum” dedi.
GÜLTEPE: HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ TÜRKİYE İÇİN STRATEJİK ÖNEMDE
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe ise konuşmasında sektörün Türkiye ekonomisi için stratejik önemde olduğunun altını çizdi. Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün cari açığın kapatılmasına her yıl ortalama 14 milyar dolar katkı sunduğunu bildiren Gültepe, “Üstüne bir de Laleli’den yapılan ve ‘yolcu beraberinde’ diye adlandırdığımız ticaret var. Laleli’nin payı eklendiğinde cari açığın kapatılmasına katkımız 18 – 19 milyar dolarlara yaklaşıyor. Bu konuda diğer sektörlerin açık ara önündeyiz” diye konuştu.
AVDAGİÇ: HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON KATMA DEĞERLİ ÜRETİMDE ÖNCÜ
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de, hazırgiyim ve konfeksiyonun katma değerli üretimde öncü sektörlerden biri olduğunu vurguladı. Avdagiç, tasarım ve markalaşmaya ağırlık vererek sektörde katma değerli üretimi daha yukarılara taşımak için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.
Moda ve alışverişi buluşturan Laleli Fashion Shopping Festival, bölgede faaliyet gösteren işletmelerin ihracat potansiyellerini maksimum düzeye çıkarma hedefiyle düzenlenmeye başlandı. İlki 2012’de gerçekleştirilen ve bugüne kadar 72 ülkeden alıcıların ağırlandığı festival boyunca Laleli açık hava alışveriş merkezine dönüştürülüyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.