Dünyanın lider bilişim firmalarından Fujitsu, Bulut Bilişim alanında yenilikler sunmaya devam ediyor. Bağımsız Yazılım Tedarikçileri’ne (ISV – Independent Software Vendors) ek satış fırsatları sunan ISV Bulut Programı bu yenilikler arasında yer alıyor. Program, ISV’lerin yazılım ürünlerini Internet üzerinden SaaS (Software as a Service – Hizmet Olarak Yazılım) şeklinde sunmalarını sağlayan bir platformdan oluşuyor. Internet üzerinden yapılacak hizmet satışları için tasarlanmış programda ayrıca Fujitsu’nun Hizmet Olarak Altyapı (Infrastructure as a Service) platformu da yer alıyor. Bu program sayesinde ISV’ler iş uygulamalarını daha kolay ve hızlı olarak sunabilecekler.

Konuyu değerlendiren Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Halit Zaim şunları söyledi:

“Şimdiye kadar Internet üzerinden yazılım ürünleri satışı ancak çevrimiçi platformların kullanılmasıyla mümkün oluyordu. Bu da yazılım ürünlerinin masraflı ve fazla zaman alan bir süreç sonunda geliştirilmesini gerektiriyordu. Fujitsu’nun yeni ISV Bulut Programı sayesinde bu süreç artık çok daha kolay hale geliyor. Fujitsu’nun SaaS modeliyle, yazılım tedarikçileri mevcut yazılım ürünlerini, düşük fiyat seviyesiyle, merkezi bir veri merkezinden yürütecekler. Ayrıca, uygulamaları tekrar yazmalarına gerek kalmadan taşımaları mümkün olacak. Fujitsu SaaS modeli, şirketlerin veri güvenliği konusundaki endişelerini giderirken, her zaman veriye erişebilmelerine de izin veriyor.?

Fujitsu Bulut bazlı ürünlerin maliyetini azaltıyor

Yazılım tedarikçileri SaaS ile ek dağıtım kanallarının avantajlarından da faydalanıyorlar. Fujitsu ISV Bulut Programı’nın kullanıcı dostu standart arayüzü SaaS modeline geçişi kolaylaştırıyor. Kullanıcılar ayrıca entegrasyon hizmetiyle de destekleniyor. Bu şekilde mevcut yazılım ürünlerinin Fujitsu çözümleriyle birleştirilmesi kolaylaşıyor. Çevrimiçi satış kataloğu, fiyatlandırma ve faturalandırma gibi faaliyetler Fujitsu’nun çevrimiçi platformunda gerçekleştirilebiliyor. Böylece yazılım tedarikçileri bu uygulamaları geliştirmek zorunda kalmadan dağıtımlarını yapabiliyor.

Fujitsu’nun ön konfigürasyonu yapılmış uygulamaları arasında kullanıcı kaydı, hesap ve abone yönetimi, kredi kartı ve debit kart ile faturalandırma gibi hizmetler yer alıyor. Kullanım kolaylığının yanı sıra Fujitsu ISV Bulut Programı’nın ölçeklenebilme becerisi Bulut bazlı ürünlerin yazılım tedarikçilerine getirdiği maliyeti de azaltıyor.

BT altyapıları Fujitsu’nun Almanya’daki veri merkezlerinde bulunduğu için, yazılım ürünlerinin Internet üzerinden anında kullanımı mümkün oluyor. ISV Bulut Programı, Fujitsu’nun portalı üzerinden işleyen IaaS (Infrastructure as a Service – Hizmet Olarak Altyapı) uygulamalarını baz alıyor. Esnek ve dinamik olarak, müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan BT uygulamaları, yazılım ürününün SaaS uygulamaları ile birleşiyor. Böylece Fujitsu, kontrol edilebilen BT kapasiteleri, danışmanlık ve entegrasyon hizmetleri ile müşterilerine ideal bir çözüm sunuyor.

Fujitsu Bulut hizmet ağını yeni ürünlerle zenginleştiriyor: PRIMERGY CX122 S1

Fujitsu PRIMERGY sunucu ailesi ve ETERNUS veri depolama sistemleri ile Bulut Bilişim hizmetlerinin altyapısında iddialı bir konumda yer alıyor. Türkiye?de yaygın bir şekilde kullanılan PRIMERGY sunucu ailesi ve diğer ürün serileri Bulut platformlarına ilham kaynağı oluşturan sanallaştırma teknolojilerinin tüm avantajlarını yansıtıyor. Bulut platformlarının arka planını oluşturan bu teknolojiler, kurumsal BT altyapıları ile Bulut servisleri arasında kesintisiz bir entegrasyonu da mümkün kılıyor.

2010 yılı içinde duyurusu yapılan ve Bulut servislerini büyük başarıyla taşıyan PRIMERGY Cloud eXtension (CX) sunucu serisinin yeni üyesi olan PRIMERGY CX122 S1, gelişmiş tasarımı ile dikkat çekiyor. PRIMERGY CX122 S1, tek bir kabinet içerisinde 38 sunucu node?una kadar destekleyerek, standart raf sunucu gruplarına göre güç ve soğutmadan %20?inin üzerinde tasarruf sağlıyor. Ayrıca, çeşitli sunucu profillerini eşleştirerek, daha gelişmiş iş yükü senaryolarını mümkün kılıyor. Bulut sunucu ağındaki zorlu müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilen PRIMERGY CX122 S1, gelişmiş bir x86 sunucu platformu olan Cool – Central mimarisini kullanarak masrafları azaltıyor, enerjinin verimli kullanılmasını sağlıyor ve yerden tasarruf ediyor.

PRIMERGY CX1000 Verimlilik Değerlendirmesi Hizmeti değerli bilgileri iletiyor

Fujitsu aynı zamanda PRIMERGY CX1000 Verimlilik Değerlendirmesi Hizmeti (Efficiency Assessment Service) sunuyor. Bu optimizasyon hizmeti, simülasyon yazılımı kullanarak değerli, nitelikli bilgileri iletiyor. Müşterilerin hava akışı ve gücün verimliliğini artırmak için kullanabilecekleri ölçüleri belirlemelerini mümkün kılıyor. Yazılım yüklemesi veya test edilmesi öncesinde veri merkezinin Güç Kullanımı Verimliliğini (PUE – Power Usage Effectiveness) geliştirici hızlı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor.



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın