Meyve suyu üretimi, meyvenin en bol olduğu mevsimlerde, hormonsuz, taze ve lezzetli meyvelerden yapılıyor. Bu doğrultuda meyvenin doğal tadı, kokusu, lezzeti ve tüm besleyici değerleri meyve suyuna yansıtılıyor.
Meyvenin toplanmasından meyve suyu haline gelene kadar gerçekleşen süreç şu şekilde olmaktadır:
Meyve üreticisi tarafından, meyve suyu yapımında işlenmek üzere fabrikaya getirilen meyveler, ilk olarak ayıklama işleminden geçirilmektedir. Bu işlemde, meyve suyu üretimi için uygun kalite kriterleri içermeyen meyveler ayrılmaktadır. Kaliteli ve lezzetli bir meyve suyu elde edilebilmesi için, uygun kalite kriterlerini içermeyen meyveler hiçbir şekilde kullanılmamakta, uygun niteliklerde olan meyvelerden üretim yapılmaktadır. Ayıklama işleminden geçirilen meyveler iki kademeli yıkamaya tabi tutulmaktadır. Daha sonra mekanik yöntemlerle, el değmeden, bu meyvelerin kabuk ve çekirdekleri uzaklaştırılmakta ve doğal meyve suyu elde edilmektedir.
Meyve suyu üretiminde koruyucu katkı maddesi kullanılmamaktadır
Uygulanan pastörizasyon tekniği sayesinde meyve suları hiçbir koruyucu ilavesine gerek kalmadan, uzun süre, sağlıklı şartlarda raf ömrünü koruyabilmektedir. Sezonda elde edilen meyve sularının bir kısmı, meyvenin bulunmadığı dönemlerde kullanılmak üzere konsantre ile püre haline getirilmekte ve meyvenin tüm doğal özellikleri korunacak şartlarda saklanmaktadır. Böylelikle tüketicilerin yıl boyunca tüm meyve suyu çeşitlerini temin etmeleri sağlanmaktadır.
Meyve suyu ambalajları üzerlerinde bulunan etiketlerde, üretici firma, içerik bilgileri, parti numarası, net miktarı ve son kullanma tarihi gibi birçok bilgiye yer verilmektedir. Özellikle gıdanın yasal olması, güvenliği ve gerçekliği konusunda bilgi veren üretim izni, raf ömrü ve meyve oranı hakkında verilen bilgiler tüketiciler tarafından mutlaka okunmalı ve ambalajlarında bu bilgilerin bulunmadığı meyve suları tercih edilmemelidir.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.