Türkiye kış turizminde zirveye oynuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2018 yılında kış turizmini Türkiye’nin önemli turizm gelir kaynaklarından biri haline getirmek amacıyla yeni stratejileri devreye sokmaya hazırlanıyor.

Kış turizm merkezlerindeki konaklama tesislerinin yatak sayıları artırılacak. Yelda Gökdağ imzalı habere göre, yeni konaklama tesislerinin yapılması amacıyla girişimcilere kolaylıklar sağlanacak. Çalışmalarla tesislerdeki yatak sayısı 80 bine çıkacak.

İki bakanlık çalışıyor

Atılacak yeni adımlar çerçevesinde 28 Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi’nin 25’inde planlama çalışmaları da tamamlandı. Çalışmalar sonunda öncelikli sorunun kış sporu ve turizminin merkezlerindeki altyapı sorunları olduğu belirlendi.

Bu çerçevede 2018 yazında kış turizminin merkezlerinde altyapı sorunları giderilecek. Çalışmalar Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilecek. Kış sporu ve turizmi bölgelerine yatırım yapılması için her iki Bakanlık ayrı ayrı çalışma yürütülecek.

Kurtarma timi kurulacak

Kış turizminin geliştirilmesi amacıyla ‘Kış Turizmi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ da hazırlanıyor.  İşaret, yön ve uyarı levhaları uluslararası standartlara uygun olarak yapılacak. Her kayak pistinde tam donanımlı arama-kurtarma timi oluşturulacak.

Kar fırtınasına karşı sıkı önlem

Doğayla uyumlu mimari yapıların inşası için destek sağlanacak. l Kar fırtınası gibi durumlarda konaklayıcıların güvenliği için sinyalizasyon ve siren sistemi zorunlu tutulacak. l Sertifikasız rehberlerin çalışıp çalışmadığı denetime bağlanacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın