“Dünya Posta Günü” konulu 3,70 TL, 2×1,80 TL ve 75 kuruş değerli dört adet anma pulu ile 9,25 TL değerinde ilk gün zarfı 9 Ekim’de tedavüle sunulacak. Ayrıca, içerisinde 3,70 TL değerinde 1 adet seri numaralı tek pullu anma bloğu, 7 TL değerinde seri numaralı dört pullu anma bloğu, 75 kuruş, 2×1,80 TL ve 3,70 TL değerli dört farklı anma pulu ile 9,25 TL değerinde ilk gün zarfının yer aldığı pul portföyü 40 TL bedelle satışa çıkarılacak. İnsanın varoluşuyla başlayan haberleşmenin gelişimine ilişkin tasarımları içeren filatelik ürünler, PTT işyerleri, www.filateli.gov.tr adresi ve filateli cep uygulamasından edinilebilecek. Seri numaralı tek pullu anma bloğunun üretiminde PTT tarihinde ilk kez ipek kağıt kullanıldı.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte “PTT Pul Müzesi Anafartalar Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 13 Ulus/ANKARA” adresinde “Dünya Posta Günü 09.10.2017 ANKARA” ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

ADANA VE İSTANBUL’DA PUL SERGİLERİ

PTT A.Ş. tarafından “9 Ekim Dünya Posta Günü” dolayısıyla 9-13 Ekim 2017 tarihleri arasında “Yeni Arkeoloji Müzesi Döşeme Mahallesi Ahmet Cevdet Yağ Bulvarı No: 7 Seyhan/ADANA” ile “Eski Galatasaray PTT Binası Giriş Katında Bulunan Sergi Alanı Beyoğlu/İSTANBUL” adreslerinde “Dünya Posta Günü Pul Sergisi” düzenlenecek.

Söz konusu sergi alanlarında mesai saatleri içerisinde “Dünya Posta Günü Pul Sergisi 09.10.2017 ADANA” ve “Dünya Posta Günü Pul Sergisi 09.10.2017 İSTANBUL” ibareli özel tarih damgaları kullandırılacak. Ayrıca özel tarih damgalı zarflar 2,50 TL bedelle www.filateli.gov.tr adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacak.

Dünya Posta Birliği (Universal Postal Union-UPU), haberleşmeyi geliştirmek, kültürel, sosyal ve ekonomik alanlardaki işbirliğinin en yüksek seviyeye ulaşmasını sağlamak amacıyla 22 ülke tarafından 9 Ekim 1874 tarihinde kuruldu. Kurucu üyeleri arasında yer aldığımız ve 2020 yılına kadar İdari Konsey Başkanlığı’nı yürüteceğimiz UPU’nun kurulduğu 9 Ekim, “Dünya Posta Günü” olarak kutlanıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın