Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Türk Peynirlerinin dünyaya tanıtılmasında peynir çeşitliliğinin ve marka bilinirliliğinin önemli bir etken olduğunun altını çizdi. Erol, Türk girişimcilerin ve ilgili bakanlıkların desteği ile Türk peynirlerinin global pazardaki payının önemli ölçüde arttığını ifade etti.

Yenilikçi ürünleriyle peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey Yönetim Kurulu Necmi Erol, hem yenilikçi hem de geleneksel peynirlerin çeşitliliğini ve kalitesini artırmaya yönelik girişimlerinin dünya pazarında etkisini gösterdiğini ifade etti. Marka olarak Türk peynirlerinin tüm dünyaya tanıtılmasını amaçladıklarını ifade eden Erol, daha geniş bir ürün yelpazesi ve daha etkin tanıtım faaliyetleri için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Avrupa’ya ihracat onayı alan sayılı firmalar arasında yer aldıklarını ifade eden Necmi Erol; “Avrupa Birliği normlarına yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülen uzun ve yoğun denetimler sonrasında bu hakkı kazandık. Avrupa Birliği özellikle süt ürünlerinin ithalinde oldukça sıkı bir prosedür uyguluyor. 2002 yılında birliğin koyduğu ithalat yasağı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde yürütülen uzun soluklu çalışmalar sonucu 2013 yılında kaldırıldı. Ancak hala çok az firma bu izni alabiliyor. Ayrıca, 2014 yılında Türkiye’nin ihracatını ve markalaşmayı artırmayı planlayan Turquality Marka Destek Programı’na alınan 8 firmadan biri olduk. Başta Fransa, Belçika, Danimarka, Almanya, İtalya, Macaristan, İsveç olmak üzere 28 AB ülkesi ile ABD, Rusya, Kuveyt, Ürdün, BAE, Fas, KKTC, Kazakistan, Bahreyn’in aralarında bulunduğu 60 ülkede markalarımızı tescillendirdik. Türk peynirini dünyaya tanıtmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Peyniri milli bir mesele olarak ele almak gerek

Geçtiğimiz aylarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlediği Milli Tarım Buluşması’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de peynir üretimine yönelik sözlerini değerlendiren Erol, “Cumhurbaşkanımız toplantıda Türk peynirlerinin çeşitlendirilmesi ve dünyaya tanıtılmasının önemine değindi. Pek çok ülkenin peynir çeşitliliğiyle övündüğünü ve Türkiye’nin bunun daha fazlasını yapabilme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Burada peynir üreticileri olarak bize ülkemize katkı sağlayacak çalışmaları titizlikle sürdürmek düşüyor” dedi.

Muratbey’in Uşak ilinde kurduğu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından akredite edilen Ar-Ge Merkezi’nin sektöre büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Necmi Erol “Muratbey, yenilikçi bir firma ve sektöre inovatif ürünler kazandırmak amacıyla önemli Ar-Ge yatırımları gerçekleştiriyor. Bu merkezin öncelikli amacı sağlıklı koşullarda yenilikçi, benzersiz ürünler geliştirmek, bunun yanında üretim yöntemlerinde de yenilik yaparak, ürün kalite ve standardını yükseltmek, verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürerek sürdürülebilir bir dünya için katkı vermektir. Dolayısıyla yurtiçi ve yurtdışı tüm pazarlarımızda rekabet avantajı yaratmaktır. Ülkemizin eşsiz lezzetlerini dünya pazarında tanıtmak, ihracat rakamlarını artırmak suretiyle milli ekonomimize katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek teknoloji gerekse lezzet noktasında dünyaya yön verecek yatırımlarla ülkemizi pazarda söz sahibi konuma getirmek için Muratbey olarak girişimlerimiz sürecek” diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın