Sanatseverler için zengin bir program sunan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin etkinlik mekanı BlackBox, plastik sanatlardan mimarlığa, edebiyattan sanat merkezlerinde birçok buluşmaya ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Mayıs ayında Müzeler Haftası’na özel olarak sunulan bir seminer de programda yer alıyor.
Müzeler Haftası’na özel olarak Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni 17-25 Mayıs 2025 tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. BlackBox etkinliklerinin biletlerini Biletix’ten temin edebilirsiniz.
Her yıllık dönemdeki en etkili sanat akımlarının farklı bir örneği, ele alınan “Ayşegül 20. Yüzyılda” seminerlerinde bu ay 1980’li yıllarda konuşulacak. Sanat eleştirmeni ve yazar Ayşegül Sönmez, 4 Mayıs Pazar 14.00’teki etkinlikte 1980’li yılların sanat anlayışı Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ndeki eserlerden örneklerle anlatılacak.
“Gül İrepoğlu Anlatıyor” konferansları mayıs ayında, sanatçıların çeşitliliği içinde çeşitli bölgelerden ve kentlerden ayrılabilecek rengârenk esinlerle tuvale yaşadıkları manzaraları ele alacak. 10 Mayıs Cumartesi saat 15.00’te başlayacak “ Resimlerle Türkiye’yi Dolaşıyoruz ” başlıklı etkinlikte şiirler de bu manzaralara katılım devam edecek.
Edebiyatseverleri buluşturan “Arka Kapak” sohbetleri, gazeteci Emrah Kolukısa’nın moderatörlüğünde Türk ve dünya edebiyatının seçkin eserlerinin incelemeyi sürdürüyor. 20 Mayıs Salı 17.00’de yazar Yekta Kopan’ın etkinliklerle düzenlenecek etkinlikte, Türk öykücülüğünün en önemli kalemlerinden Sait Faik Abasıyanık’ın sanat yaşamı, edebiyat eğitimi ve ilk öykü kitabı “Semaver” anlatılacak.
“ Seza Sinanlar Uslu ile İz Sürüyoruz ” seminerleri sanat tarihimizde hafiyeliğe, geçmişin gölgesinde kalan önemli isimler ve olayların yeniden gündeme getirilmesi. 21 Mayıs Çarşamba 14.00’teki etkinlikte, 1940’lı yılların İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nin Heykel bölümünde sınıflandırılmış Türkan Tangör’ün kaybolmuş eserleri, bilinmeyen hayat hikayesiyle birlikte dosya halinde alınıyor.
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin bu ayki programı Müzeler Haftası’na özel bir etkinlikle kültürel verimliliğin ve sanatın zenginleşmesi bir kez daha vurgulanıyor: 22 Mayıs Perşembe 14.00’te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu bölümünde Doç. Cemile Kaptan , “Resim Restorasyonunda Rötuş: Meşruiyeti ve Sınırları” başlıklı bir konuşma yapacak.
İstanbul’da yaşayan ve üretilen, eserleriyle şehre ve insanlara ilham veren sanatçıları bir araya getiren “İstanbul Hafızası” etkinliğinde kültür sanat gazetecisi Bahar Çuhadar’ın konuğu, oyuncu Esra Dermancıoğlu olacak. Televizyonda oynanma ve tiyatro sahnesinde üstlendiği farklı rollerle beğeni kazanan Dermancıoğlu, 27 Mayıs Salı 14.00 ‘teki söyleşide, doğup doğup İstanbul’u, bu kentle kurduğu kişisel bağı ve gelecek projelerini paylaşacak.
Sanat tarihçisi Doç. Ayşe H. Köksal’ın moderatörlüğündeki “Görmenin Halleri” etkinliği mayıs ayında toplu olarak yapılanların edebiyat ve görsel sanatlar arasında kurduğu köprüyü tartışacak. Doç. Dr. Çimen Günay Erkol’un konuksever olacağı “Dönüşüm” başlıklı etkinlik 30 Mayıs Cuma saat 14.00’te düzenlenecek. Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan seçilen eserler aracılığıyla, edebiyat ve görsel sanatların birbirinden beslendiği, tamamladığı ya da karşıdaki noktalar konuşulacak.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.