Sıcaklık hassasiyeti sağlığını tehdit ediyor!
Stres hormonlarını tetikliyor!
iklim hassasiyetinin, olacağı gürültüye karşı gösterdikleri kişisel tepkiyi ifade etmeyen karmaşık bir psikolojik ve görünüm durumunu ifade eden, araştırmaların gürültüye duyarlı bireylerde uyku problemleri, obezite, kalp rahatsızlıkları, anksiyete ve benzeri sağlık sorunlarının daha sık görüldüğünü ortaya koyduğunu söylüyor.
Kentsel bir stres faktörü olan trafik ve hava hızları gibi kronik gürültü duyulabilir ve kaygı gibi ruh sağlık durumu tetikleyebildiğini kaydeden Odyolog Busemnaz Avşar Aksu, “Gürültü frekansına sahip bireyler, seslere karşı daha yoğun duygusal tepkiler verdikleri için stres hormonlarının salınımını artabilir, bu da uzun süreli zihinsel sağlık üzerinde olumsuz etkiler.” dedi.
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü’nden Odyolog Arş. Gör. Busemnaz Avşar Aksu, 24 Nisan Uluslararası değişim Farkındalığı Günün genel olarak modern hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen gürültünün özelliklerinin üzerinde mevcut olması ele alındı.
Özelliklerinin, modern yaşamın kaçınılmaz bir parçası olarak, yaşayabileceği fiziksel ve zihinsel yeteneği derinden istediğiniz özellikler bütünüyle işaretleyen Arş. Gör. Busemnaz Avşar Aksu, “Gürültü duyarlılığı, güçlü gürültüye karşı gösterdikleri kişisel tepkiyi ifade eden karmaşık bir psikolojik ve yaşanabilir durumlar. Bazı bireyler, gürültülere tolerans gösterme konusunda zorlanmazken, diğerleri için bu derece ciddi bir stres olabilir.” dedi.
Gürültülerin, gürültünün yaşadığı sese daha fazla dikkat etme, onu tehdit eden veya kontrol edilemeyen olarak algılama ve bu izin uyum sağlamada mukavemetin bozulmadığını gösteren Aksu, “Örneğin, sesin duyarlılığına sahip bir kişinin, komşuların konuşmaları, sesleri veya arka plandaki müzik gibi sesler bile bunu belirleyen. diye konuştu.
Arka planda gürültünün, özellikle eğitim ve iş ortamlarında üretkenliğin olumsuzluklarının bir faktör olduğunu da ifade eden Arş. Gör. Busemnaz Avşar Aksu, şöyle devam etti:
“İnsan sesleri, ekipman gürültüleri, havalanma sistemleri veya yurtdışından gelen trafik sesleri gibi, ülkelerin dağılımını ve ders anlama yeteneği engelleyebilir. Ayrıca, stres ve sıcaklıklar gibi yerlerde neden olarak uzun süre kalıcı genel stresi tehdit edebilir. Araştırmalar, gürültüye maruz kalıyor uykuda kalıyor, görülüyor, borçlanıyor ve mevcut olduğu gibi sağlıkla daha sık görülüyordu
Depresyon ve kaygı gibi ruh sağlığı takibi tetikleyebiliyor!
Özellikle bir stres faktörü olan trafik ve hava gürültüleri gibi kronik gürültü, sinyal ve kaygı gibi ruh sağlık durumu tetikleyebildiğini kaydeden Odyolog Busemnaz Avşar Aksu, “Gürültü frekansine sahip bireyler, seslere karşı daha yoğun duygusal tepkiler verdikleri için stres hormonlarının salınımını artabilir, bu da uzun süren zihinsel sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabiliyor. Örneğin, sese duyarlı, stres yaratan olarak algıladıkları için bu türlere uyum sağlamakta daha fazla Duygusal bozulma meydana gelebilir. şeklinde konuştu.
Çevresel atmosferdeki gürültü azalmasını azaltmada önemli rol oynuyor
sıcaklık koşullarının bireylerin üzerindeki olumsuzlukları azaltmak için çeşitli seçeneklerin önerilmesi de ifade eden Arş. Gör. Busemnaz Avşar Aksu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bilişsel davranış terapisi, duyusal duyguların yönetimi için etkili bir yöntem olarak öne çıkar. Bilişsel davranışçı terapi, desteklediğine karşı tutumlarını yeniden çalıştırabilir ve stres tepkilerini azaltma yardımcı olabilir. Yanı sıra, flaş maliyetleri de zayıflamasını azaltmada önemli bir rol oynar. Örneğin, ses şiddetini, frenleri ve şehirdeki enerjide enerji alabileceğiniz gibi, maruz kalmalarını sağlar.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.