Türkiye’nin hem düzenleyici teknolojiler (RegTech) hem de finansal teknolojiler (FinTech) alanında öncü şirketi olan FaturamPara, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Şirket, G20 ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC)/Dünya Bankası tarafından desteklenen KOBİ Finans Forumu’na üye olarak kabul edildi. Bu tarihi adım, FaturamPara’yı 190 ülkede faaliyet gösteren 300’ü aşkın saygın üyesi bulunan küresel finans ağının en yeni ve dikkat çekici oyuncusu haline getirdi.
RegTech ve FinTech özelliklerini bir arada barındıran Türkiye’nin ilk şirketi olan FaturamPara, G20 ve IFC/Dünya Bankası tarafından desteklenen KOBİ Finans Forumu’na üye olarak katıldı. Böylece FaturamPara, 190 ülkede faaliyet gösteren 300’ü aşkın üyeye sahip küresel finans ağının en yeni üyesi oldu.
KOBİ Finans Forumu Başkanı Qamar Saleem, FaturamPara’nın üyeliğini şu sözlerle duyurdu:
“Türkiye’nin hem RegTech hem de FinTech özelliklerine sahip ilk şirketine hoşgeldin demekten büyük memnuniyet duyuyoruz. FaturamPara’nın Elektronik Belge Kayıt Merkezi’nin özel yetkili teknik işletici olarak sürdürülebilir tedarik zincirlerine katkısı ve KOBİ’lerin sınırsız büyümesine sunduğu destek, küresel hedeflerimize önemli katkı sağlayacaktır.”
Elektronik temlik ve 360 derece finansal ekosistem
FaturamPara, 2017 yılında yayımlanan Birleşmiş Milletler Ticaret Hukuku Komisyonu’nun Elektronik Devredilebilir Kayıtlar Model Kanunu doğrultusunda, bu modelin ilk küresel uygulaması olan sistemi hayata geçirdi. Geliştirdiği yenilikçi çözümle şirket, e-faturalara dayalı ödeme, sigorta, kredi, teminat ve muhasebe işlemlerini tek platformda birleştirerek 360 derece hizmet veriyor.
FaturamPara Kurucusu Ayşegül Arıca, forum üyeliğine dair yaptığı açıklamada, “KOBİ’lerin finansal hizmetlere erişimini kolaylaştırmak ve sürdürülebilir büyümelerini desteklemek amacıyla, TOBB gibi öncü kurumlarla iş birliğinde çalışmalar yürütüyoruz. KOBİ Finans Forumu üyeliğiyle, küresel en iyi uygulamalarla uyum içinde daha yenilikçi çözümler geliştirmeyi ve gelişen finansal ekosisteme katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.
Sürdürülebilir finansman alanında finalistlik
FaturamPara, 2024 yılında IFC tarafından organize edilen Global SME Finance Awards’ta “Sürdürülebilir KOBİ Finansmanı – En Yenilikçi Ürün” kategorisinde finalist olarak da büyük bir başarıya imza atmıştı. Elektronik Belge Kayıt Merkezi tarafından geliştirilen ve FaturamPara Regülasyon ve Finansal Teknolojiler’in teknik işleticiliğini yürüttüğü FaturamPara Sistemi, dünya genelinde büyük dikkat çekmişti.
KOBİ’lerin finansman açığı 8 trilyon dolar
KOBİ Finans Forumu 2012 yılında G20’nin girişimiyle kurulan ve IFC liderliğinde yönetilen küresel bir platform. Forum, KOBİ’lerin finansman ihtiyacını karşılamak için bankalar, fintech şirketleri, kredi garanti kurumları, kalkınma ajansları, yatırım fonları ve düzenleyici kurumları bir araya getirerek; bilgi paylaşımı, inovasyon, politika diyaloğu ve küresel iş birlikleri yoluyla çözüm üretmeyi amaçlıyor.
KOBİ Finans Forumu verilerine göre dünya çapında KOBİ’lerin finansman açığı 5, 7 trilyon dolar. Tahminlere göre gayri resmi işletmeler de dahil edildiğinde bu tutar 8 trilyon dolara çıkıyor. FaturamPara’nın sunduğu dijital çözümler bu sorunun çözümüne yönelik önemli bir katkı olarak öne çıkıyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.