Türkiye Turizm Ansiklopedisi’nin Doğrulanmış Piyasa Raporlarından derlenen bilgilere göre, geçen yıl 1,2 milyar dolar olarak gerçekleşen Uzay Turizmi pazar hacminin 2033’te 8,5 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Uzay turizmi pazarında, uzaydaki gelişmeler ve özel sektör yatırımlarının son birkaç yıldır önemli bir ivme kazanıyor. Uzay seyahati veya turizmi, Dünya atmosferinin ötesinde eğlence, dinlenme veya iş seyahatini ifade ediyor. Uzay teknolojisinin bu segmenti, sivillerin mikro yıllara tanıklık edip, Dünya’yı uzaktan görme imkanı veren bir uçuş uçuş deneyimi sunuyor. 

Fırlatma başına maliyetin artması, yeniden kullanılabilir roket teknolojisindeki yenilikler ve uzay deneyimlerine olan ilginin artması gibi değişken pazarın hızlı olması hızlandırılıyor. Uzayı ilk elden deneyimlemenin cazibesi, uzayabilir ve dağılımının oynanmasıyla değişen varlıklı bireyleri, araştırmacıları ve hatta hükümetleri bu alana dikkat çekiyor.

Artan uçuş sayısını desteklemek için olmazsa olmaz olarak kabul edilen uzay istasyonlarının ve ilgili altyapının geliştirilmesine pazarın büyümesine olumlu katkıda bulunuyor. Sıfır gecikme süresi boyunca uzun süre yatırımını getiriyor. Bilimsel araştırma sonuçlarını sunan bilimsel de bu alandaki yatırımcıların çekilmesi bekleniyor. Uzayın ticarileşmesi, asteroit madenciliği ve uzay temelli üretime olan ilginin büyümesinin girişimcilere uzun vadeli seçenekler sunabileceği belirtiliyor. 

Uzay Turizminin Önde Gelen Firmaları

NASA, SpaceX, Blue Origin ve Virgin Galactic gibi özel belirtilerin varlığı, pazar büyümesinin önemli ölçüde etkilenmesi bulunuyor. Asya-Pasifik’in hızla ilerleyen uzay teknolojisinin de artık eklenmesinde yarar var. Sürdürülebilir enerjiye yatırımların yanı sıra hükümet desteklerinin arttığı, ilerleyen yıllarda pazarın büyüyeceğine işaret ediyor.    

Küresel Uzay Turizmi Pazarındaki kilit bölgeleri Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika şeklinde sıralanıyor. Uzay Turizmi alanında hizmet ve çözüm üreten şirketler şu şekilde belirleniyor: Blue Origin, SpaceX, Axiom Space, Virgin Galactic, SpaceVIP, Boeing, Zero 2 Infinity, Rocket Lab, Skyroot Aerospace, Space Adventures, EADS Astrium, Armadillo Aerospace, Excalibur ve Uzay Adası Grubu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın