AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL’den 4 bin TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

AK Parti, Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapan 18 maddelik yasa teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

Yaklaşık 16,5 milyon emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyelerindeki artışta yasa teklifi içerisinde yer aldı.

Yapılan düzenlemede emeklilere her bayramda 3’er bin lira olarak ödenen bayram ikramiyesinin 4 bin liraya yükseltilmesi teklif edildi.

Emeklilerin bayram ikramiyesine ilişkin düzenleme, önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek ardından Genel Kurul’da yasalaşacak.

Cumhurbaşkanı’nın imzalamasının ardından ise Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Bu yıl Ramazan Bayramı 30 Mart-1 Nisan, Kurban Bayramı da 6-9 Haziran’da kutlanacak.

Bu kapsamda emeklilerin ilk bayram ikramiyelerinin 28 Mart Cuma gününe kadar yatırılması bekleniyor. Ödemelere ilişkin kesin tarih ise Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın