İMAMOĞLU: SANATI VE SANATÇILARIMIZIN YAŞATMAKLA İLGİLİ SORUMLULUĞUMUZ VAR

YETER Kİ İYİ İNSANLAR, İYİ İNSANLARLA BULUŞABİLSİN

Yapımcı-sunucu Osmantan Erkır, satın aldığı, daha önceden ‘Türk karikatürünün babası’ olarak anılan Cemil Cem’e ait olan Kadıköy’deki binayı, ‘Turhan Selçuk Kültür Evi’ yapılmak üzere İBB’ye tahsis etti. İBB Miras ekipleri tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Turhan Selçuk Kültür Evi, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından hizmete açıldı. “Bizim, sanatı ve sanatçılarımızın yaşatmakla ilgili sorumluluğumuz var” diyen İmamoğlu, “Bu konuda, nerede bir fırsat bulsak, o fırsatı toplum lehine nasıl kullanabiliriz diye büyük bir çaba içerisinde olmaya gayret ediyoruz. Bu konuda bazen öyle gönüldaşlar çıkabiliyor ki, bazen işte Turhan Selçuk gibi çok özel bir ismin ailesi olabiliyor bu, bazen işte bir belki sanata ve yapıya düşkün haliyle burada eski bir yine karikatüristin evini alıp, restore etmek isteyen Osmantan Erkır gibi bir beyefendi karşınıza çıkabiliyor. Sonra bu değerli çalışma, arkadaşlarımızın gayretleriyle, özenli bir projeye dönüşebiliyor. Yeter ki iyi insanlar, iyi insanlarla buluşabilsin” ifadelerini kullandı. 

KADIKÖY / İSTANBUL

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, pazartesi mesaisine Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’yı ziyaretle başladı. İmamoğlu ve Kösedağı, daha sonra sırasıyla Hasanpaşa Mahallesi’nde inşa edilen “Yaş Alanlar Kulübü” ve “Hayvan Hastanesi” şantiyelerinde, Kadıköy Belediyesi Müjdat Gezen Kreş ve Çocuk Yuvası’nda; Caferağa Mahallesi’nde ise Haldun Taner Sahnesi Restorasyonu’nda ve İBB Caferağa Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

TÜRK KARİKATÜRÜNÜN İKİ DEV İSMİ AYNI MEKANDA BULUŞTU

İBB bürokratlarından projeler ve geldikleri aşamalar hakkında bilgi alan İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından, “Türk karikatürünün usta ismi Turhan Selçuk’un eşsiz mirası, İBB Turhan Selçuk Kültür Evi’nde hayat buluyor. Kütüphanesi, etkinlik alanları, usta sanatçı Turhan Selçuk’un eserleri ve kişisel eşyaları ile birlikte ‘Türk karikatürünün babası’ olarak anılan Cemil Cem’in de nadide çalışmaları Kadıköy Moda’da bu özel mekânda sizlerle buluşacak” sözleriyle duyurduğu, Caferağa Mahallesi Cem Sokak’taki Turhan Selçuk Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta İmamoğlu’na, merhum Selçuk’un kızı Aslı Selçuk ve mülkünü Turhan Selçuk Kültür Evi’ne tahsis eden yapımcı-sunucu Osmantan Erkır eşlik etti.

MÜLKÜNÜ TAHSİS EDEN OSMANTAN ERKIR’A TEŞEKKÜR ETTİ 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’tan yapının dönüşümü ve içeriğiyle ilgili teknik bilgiler alan İmamoğlu, “Bizim, sanatı ve sanatçılarımızın yaşatmakla ilgili sorumluluğumuz var. Bu konuda, açıkçası nerede bir fırsat bulsak, o fırsatı toplum lehine nasıl kullanabiliriz diye büyük bir çaba içerisinde olmaya gayret ediyoruz. Bu konuda bazen öyle gönüldaşlar çıkabiliyor ki, bazen işte Turhan Selçuk gibi çok özel bir ismin ailesi olabiliyor bu, bazen işte bir belki sanata ve yapıya düşkün haliyle burada eski bir yine karikatüristin evini alıp, restore etmek isteyen Osmantan Erkır gibi bir beyefendi karşınıza çıkabiliyor. Sonra bu değerli çalışma, arkadaşlarımızın gayretleriyle, özenli bir projeye dönüşebiliyor. Her şey, aslında bir emek birliğiyle ortaya çıkması ile mümkün. Bu konuda yeter ki iyi insanlar, iyi insanlarla buluşabilsin” dedi.

“BU KONUYU SÜREKLİ BANA HATIRLATAN SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU DA BURADAN YAD ETMEK İSTERİM”

İBB’nin bu anlamda çok yönlü işleri deneyimlediğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu da onlardan birisi aslında. Özel isimlere, özel mekanlarda, özel programlarla, zengin, aynı zamanda sürdürülebilir mekanları var etmek. İlk geldiğim günde, burayı gördüğümde çok etkilenmiştim kendi sahası, içi, mekansal düzeni, ismi hem sokağın ismi hem mekan sahibinin ismi… Ki sağ olsun, çok gönüldaş bir İstanbullu Osmantan Erkır’ın yaklaşımı. Her şeyi böyle üst üste koydu. Bu esnada tabii Aslı Hanım’ın yoğun çabalarını biliyorduk. Ve özellikle bu konuyu sürekli bana hatırlatan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da buradan yad etmek isterim. Onun da özellikle hatırlatmasıyla beraber, burayı böyle konuşurken, Mahir Beyler ve arkadaşları, mahir bir davranışla bu duyguları birleştirdi. Derken bu güzel mekanın oluşumu ortaya çıktı. Görüyorum ki hem ailesi hem dostları, Turan Selçuk’un ismini yaşatma konusundaki özenli çabaları da birleşince muhtemeldir ki bizi çoklu bir sürpriz ortamı yakalayacak. Tabii Kadıköy Belediye Başkanımızla bugün birlikteyiz, Mesut Başkan’ımla. Eminim ki Mesut Başkanımız da hem Kadıköy nezdinde buranın daha yukarı seviyede tanıtılmasına, bazı Kadıköy özelindeki etkinliklerde burayı bir mekansal olarak kullanımla beraber, sanatla iç içe getirmesine çoklu bir imkan yaratacak ve bunu bir şekilde Kadıköylülere de yoğun bir biçimde tanıtacaktır.”

ASLI SELÇUK: “BABAMIN VE ANNEMİN BUGÜNÜ GÖRMESİNİ ÇOK İSTERDİM”

Merhum Selçuk’un kızı Aslı Selçuk da duygularını, “Ben, ilk önce size çok teşekkür ediyor, etmek istiyorum. Bu, çok uzun zamandır düşündüğümüz bir projeydi. Üzerinde çok çalıştık. Mahir Bey de çok yardımcı oldu. İBB’nin bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugün benim için çok duygusal bir gün. Babamın ve annemin bugünü görmesini çok isterdim. Ama onlar yukarıdan bizi izliyorlar, eminim. Çok çok teşekkür ediyorum, gerçekten büyük bir içtenlikle” sözleriyle dile getirdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın