Bien’in ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen ‘Aydabir’ söyleşi serisinin 26.sı  İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde ‘İç Mekanda Atmosfer’ temasıyla gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi, Mimar Doç. Dr. Demet Arslan Dinçay’ın üstlendiği etkinlikte, 

Y. Mimar Hüray Erk ve Mimar Sinan Kafadar, iç mekanda atmosfer konusunu kendi yaklaşımları üzerinden değerlendirdiler.

İDEALİST İç Mimarlık Derneği ve Bien iş birliğiyle hayata geçirilen sohbetler serisi ‘Aydabir’, tasarım ve mimarlık dünyasını güncel, sosyal ve ilham veren konu ve konuklarla buluşturmaya devam ediyor. Disiplinler arası etkileşimleri güçlendirme ve katılımcılara yeni bakış açıları sunma hedefinin yanı sıra sektör ile akademik dünyanın etkileşimini artırmak amacıyla üniversitelerde yapılacak olan kampüs versiyonunun ilki İç Mekanda Atmosfer’ başlığıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü’nde gerçekleştirildi. 

Moderatörlüğünü İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi, Mimar Doç. Dr. Demet Arslan Dinçay’ın üstlendiği söyleşide, Y. Mimar Hüray Erk ve Mimar Sinan Kafadar katılımcılarla buluştu. ‘İç Mekanda Atmosfer’ konulu söyleşi kavramsal terminolojinin çerçevesinin belirlenmesi ile başladı. Doç. Dr. Demet Arslan Dinçay atmosfer ve atmosferik mekan kavramları ile mekan tasarım sürecinin ilişkisine değindi. Konuk konuşmacılar Sinan Kafadar ile Hüray Erk tasarım probleminin tespiti ve başlangıç sorusundan itibaren süreci nasıl oluşturduklarına ilişkin değerlendirmeler yaptılar. Atmosfer kararlarının tasarım sürecini etkileyen, dönüştüren bütüncül etkisine vurgu yapılan söyleşide konuk mimarlar iç mimari tasarım işleri üzerinden süreci örneklediler. Mekansal organizasyon, malzeme, renk, aydınlatma gibi tasarım araçlarının bütüncül tasarım kararı ile uyumlu kullanımı ve tüm seçimlerin mood – boardlar ile temsili konusuna yer verildi. Hüray Erk, otel tasarımlarında atmosfer kararlarını renk ve doku başta olmak üzere tasarım araçları ile nasıl uyguladıklarını aktardı. Sinan Kafadar, farklı coğrafyalarda tasarladıkları turizm yapılarından örnekler vererek kültür çeşitliliğinin, uluslararası yapım standartlarının iç mekana yansımalarını, kısıtlar ve olanakları ifade etti. Etkileşimli biçimde devam eden söyleşi İTÜ Mimarlık ve İç Mimarlık bölümü öğrencilerinin soruları ve tasarımcıların meslek yaşamı ile ilgili tavsiyeleri ile tamamlandı.

2022 yılından bu yana devam eden söyleşi dizisi ‘Aydabir’in bir sonraki etkinliği yeni temasıyla Ocak ayında addresistanbul’da gerçekleşecek. ‘Aydabir’ söyleşi serisinin tüm videolarına İDEALİST İç Mimarlık Derneği YouTube kanalından ulaşılabiliyor.

Konuşmacılar Hakkında:

Hüray Erk: 1994’te İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu, Yüksek Lisansını 1997’te aynı okulda tamamladı. 1995-2001 yılları arasında çeşitli mimari ofislerde proje tasarımı ve uygulama alanlarında çalıştı. 2002-2016 arasında Metex Design Group’ta çeşitli mimari ve iç mimari projelerde proje yürütücüsü olarak görev aldı. 2016 yılından bu yana, kurucu ortağı olduğu MSE bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Sinan Kafadar: 1986’da İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Mimarlık ve İç mimarlık tasarım hizmetleri veren ve ortağı olduğu Metex Design Group’un 1991’den beri yöneticiliğini sürdürmektedir. Aynı zamanda MetexStudioErk’in de kurucu ortağıdır.

Demet Arslan Dinçay: İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğretim üyesidir. Lisans mimarlık, yüksek lisans iç mimarlık ve doktora derecesini mimarlık tarihi programlarında tamamlamış olup, doçentlik ünvanını 2022 yılında iç mimarlık alanında kazanmıştır. 2020-23 yılları arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve 2023 yılından itibaren İTÜ İç Mimari Tasarım Uluslararası Yüksek Lisans (IMIAD) program koordinatörüdür. 2018-19 yılları arasında Auburn University College of Architecture, Design and Construction’da konuk öğretim üyesi olarak bulunmuştur. İç mimari tasarım, sinematik mekanlar, evrensel tasarım, iç mekanda sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları alanlarında ulusal-uluslararası projeleri ve çok sayıda yayını bulunmaktadır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın