Elektrikli araç sahipleri, evlerine şarj istasyonu kurulumu yaptırarak, zamandan ve enerji giderlerinden tasarruf sağlamayı hedefliyor. Ancak şarj istasyonu kurulumu öncesi evin elektrik şebekesinde yeterli akım olup olmadığı kontrol edilmezse ve elektriğin dağıtımı doğru sistemlerle kontrol altına alınmazsa, evin elektrik altyapısında ve diğer elektrikli cihazlarda hasarlar oluşabiliyor. Hatta eviniz her an yangın tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.
Elaris İş Geliştirme Müdürü Ramazan Akyol, şarj istasyonu satın alacak olan elektrikli araç sahiplerini elektriği, akıllı bir şekilde dağıtacak önlemler almaları konusunda uyardı. İşte detaylar…
Elektrikli araçlar giderek popüler hale geliyor. Bu durum, ev tipi araç şarj istasyonlarına olan talebi artırıyor. Günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve enerji maliyetlerini düşürmek isteyen elektrikli araç sahipleri, evlerine şarj istasyonu kurulumu yaptırmayı daha konforlu ve verimli bir çözüm olarak görüyor.
Elaris İş Geliştirme Müdürü Ramazan Akyol, şarj istasyonu satın alacak olan elektrikli araç sahiplerini elektriği, akıllı bir şekilde dağıtacak önlemler almaları konusunda uyardı:
“Evin elektrik şebekesinde yeterli akım olup olmadığını kontrol ediyoruz”
“Eviniz için bir şarj istasyonu satın almadan önce alanında uzman bir firmadan projelendirme ve kurulum desteği almanız kritik önem taşıyor. Elaris olarak, bu konuda müşterilerimize, güvenli ve anahtar teslim çözümler sunuyoruz. Öncelikle evin elektrik şebekesinde yeterli akım olup olmadığını kontrol ediyoruz. Örneğin evin elektrik şebekesinde yeterli akım yoksa 22 kW yerine 11 kW’lık bir şarj ünitesi öneriyoruz.
“Dinamik Yük Dengeleme (DLM) sistemi kuruyoruz”
Ayrıca evdeki elektriğin akıllı ve güvenli bir şekilde dağıtımını sağlayabilmek için de ‘Dinamik Yük Dengeleme (DLM)’ adı verilen sistemi kuruyoruz. Enerji kullanımını optimize eden bu sistem, evlerdeki tüm cihazların enerji tüketimini sürekli izleyerek, EV şarj cihazına gönderilen gücü ayarlayıp, voltaj seviyelerini koruyor.
Elektrikli cihazları koruyor hatta yangın riskini de önlüyor
Evdeki diğer ev aletleri sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ederken aracın, evin elektrik şebekesine aşırı yük getirmeden şarj olmasını sağlıyor. Böylece evin elektrik altyapısında ve diğer elektrikli cihazlarda meydana gelebilecek olası hasarları önlüyor. Hatta aşırı yüklenmeye bağlı olarak sistemde meydana gelebilecek kısa devreden ya da elektrik panosunda meydana gelebilecek hasarlardan kaynaklı olarak oluşabilecek yangınlara karşı da yüksek koruma sağlıyor.” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.