2025 yılı itibarıyla şirket kuruluş işlemleri tamamen dijitalleşiyor. Ticaret Bakanlığının yeni düzenlemeleriyle girişimciler, e-İmza (elektronik imza) veya mobil imza ile fiziksel olarak hiçbir kuruma gitmeden, evlerinden veya ofislerinden şirket kurabilecek. TÜRKKEP’e göre, tamamen dijital doğacak şirketlerin dijital kimliklerini tamamlamaları için KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adresinin iş dünyasında bir standart olarak kabul edilmesi ve şirketlerin ayrılmaz bir parçası haline gelmesi büyük önem taşıyor.
2025 yılıyla birlikte girişimcilik şirket kurma sürecinde köklü bir dijital dönüşüm gerçekleşiyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın duyurduğu yeni düzenlemelerle, girişimciler e-İmza (elektronik imza) veya mobil imza kullanarak, hiçbir kuruma fiziki olarak gitmelerine gerek kalmadan şirketlerini dijital ortamda kurabilecek. Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden elektronik ortamda yürütülecek bu işlemlerle, girişimciler için hem süreçler kolaylaştırılacak hem de zamandan ve maliyetten tasarruf sağlanacak. Yapılan bu yeni düzenleme, iş dünyasında dijitalleşmenin önemli bir adımı olarak görülüyor. Şirket kuruluş sürecinin tamamen elektronik ortama taşınması, girişimcilik ekosistemini güçlendirirken, bürokratik yükü de önemli ölçüde azaltacak.
Bu dijitalleşme adımı, şirketlerin yasal ve ticari kimliklerinin oluşturulması sürecinde, güvenilir dijital adreslere sahip olma ihtiyacını da beraberinde getiriyor. TÜRKKEP’e göre, tamamen dijital doğacak şirketlerin dijital kimliklerini tamamlamaları için KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adresinin iş dünyasında bir standart olarak kabul edilmesi ve şirketlerin ayrılmaz bir parçası haline gelmesi büyük önem taşıyor.
OLCAY YILDIZ: “HER ŞİRKETİN BİR KEP HESABI OLMALI”
Şirketlerin dijital dönüşüm uygulamalarıyla kurulabilmesine yönelik düzenleme hakkında değerlendirmelerde bulunan TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, “Ülkemizin dijital dönüşüm yolculuğu, hayata geçirilen yeni düzenlemeler ve yenilikçi uygulamalarla hız kazanmaya devam ediyor. Bu uygulamalardan bir tanesi de Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat tarafından açıklanan, şirketlerin dijital ortamda kurulabilmesine olanak tanıyan düzenleme oldu. Ben öncelikle bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dijitalleşme vizyonuna katkı sağlayan bu yeni düzenleme, girişimcilerimize büyük kolaylıklar sunarken, iş dünyasında daha hızlı ve verimli bir şirket kuruluş modeli de oluşturuyor. Dijital ortamda kurulan şirketlerin, e-İmza ve mobil imza teknolojileriyle resmi süreçlerini başlatmaları, dijitalleşme adına önemli bir eşik olacak. Ancak, bu dijital doğuşun tam anlamıyla gerçekleşebilmesi için şirketlerin yasal ve güvenilir bir dijital adrese ihtiyaç duyduğu da yadsınamaz bir gerçek.
Bu ihtiyaca yanıt verebilecek uygulama ise Kayıtlı Elektronik Posta. KEP, şirketlerin resmi iletişim süreçlerini dijitalleştirirken hem yasal geçerlilik hem de veri güvenliği açısından kritik bir rol oynuyor. Dijital doğan şirketlerin, dijital kimliklerini KEP adresleriyle tamamlamasının iş dünyasında bir standart haline gelmesi gerektiğini, yani her şirketin bir KEP hesabı olması gerektiğini düşünüyoruz. KEP adresine sahip olan şirketler, kamu kurumlarıyla resmi iletişimlerini kolaylaştırırken, aynı zamanda işçi, müşteri ve tedarikçiler gibi sözleşmeli taraflarla olan iletişim süreçlerini de dijital bir platformda yürütebiliyor. Bu sayede, yüzde 90’a varan maliyet tasarrufu sağlanırken, karbon ayak izi azaltılıyor ve ikiz dönüşüme katkıda bulunuluyor. Tüm bu avantajlar nedeniyle hem yeni kurulmuş olan hem de faaliyetlerine bir süredir devam eden tüm işletmelerimizi TÜRKKEP’in avantajlarla dolu KEP dünyasına davet ediyorum” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.