Bağımsız araştırma şirketlerinin verilerine göre, CEO’ların %64’ü veri yönetiminin şirketlerin gelecekteki başarısında en kritik faktörlerden biri olacağını belirtiyor. Bu öngörü, güvenilir ERP çözümlerinin işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerinde sürdürülebilirlik ve rekabet avantajı sağlamak için stratejik bir ortak haline geldiğini gösteriyor. IAS CKO’su Celal Bilgin, “Müşterilerimizin teknoloji geleceğini güvence altına alıyor ve onların rekabet gücünü artırıyoruz. Amacımız sadece yazılım üretmek değil, ihtiyaçlara en uygun teknolojiyi geliştirmek ve geleceğe uyum sağlayabilecek yapılar sunmak.” diyerek ERP çözümlerinin bu süreçteki kritik rolünü vurguluyor.
ERP sistemleri, işletmelerin tüm kaynaklarını tek bir çatı altında toplayarak yönetmelerine olanak tanıyor. Üretim, muhasebe, tedarik zinciri, insan kaynakları gibi kritik süreçlerin entegre edilmesi sayesinde şirketler, verimliliklerini artırabilir ve maliyetlerini düşürebiliyorlar. Ancak, ERP sistemlerinin sağladığı bu faydaların sürdürülebilir olması için güvenilirlik unsuru büyük bir öneme sahip. Bir ERP sisteminin güvenilir olması, işletmenin günlük operasyonlarının sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi anlamına gelir. ERP sistemlerinde yaşanan aksaklıklar, firmalar için değişik ölçeklerde kayıplara yol açabiliyor.
Bağımsız araştırma şirketlerinin verilerine göre CEO’ların %64’ü, şirketlerin veri yönetim biçimlerinin gelecekte firmalar için ayırt edici bir faktör olacağını düşünüyor. Veri yönetiminin belirleyici bir rol oynadığı bir gelecekte, güvenilir ERP çözümlerinin önemi de artıyor. ERP çözümlerinin güvenilirliği, firmalara işletme verimliliği ve kesintisiz operasyon, veri güvenliği ve müşteri güveni, yasal uyum ve denetim kolaylığı, uzun vadeli maliyet tasarrufu gibi konularda fayda sağlıyor.
Bir ERP çözümü ne kadar güvenilirse yararlanıcı firmanın operasyonlarının kesintisiz yürütülmesi o kadar kolaylaşıyor. Şirketlerin en değerli varlığı olan verilerin saklanması ve işlenmesi için de yine güvenilirlik önemli rol oynuyor. Müşteri bilgileri, finansal veriler ve stratejik planlamalar gibi kritik verilerin korunması, şirketin hem iç hem de dış güvenilirliğini doğrudan etkileyen bir unsur. Bu nedenle ERP sistemlerinde veri sızıntılarının önlenmesi, firmaların hem itibarı hem de müşteri sadakati açısından hayati önem taşıyor. Güvenilir bir ERP sistemi, yasal gerekliliklere ve sektörel düzenlemelere uyum sağlama açısından da firmalara yol gösterir. Denetim süreçlerini kolaylaştıran güvenilir ERP sistemleri, şirketlerin denetime daha az zaman ve gider ayırmasını sağlayabilir. ERP sistemlerinin güvenilirliği, uzun vadede maliyetleri doğrudan etkiler. Güvenilir bir sistem, hem yazılım hem de donanım tarafında arıza ve bakım maliyetlerini minimize ediyor.
Firmaların güvenilir ERP partneri arayışındaki kriterleri
Firmaların teknoloji alanında güvenilir bir ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) partneri arayışı, dijital dönüşüm süreçlerinin hızlanmasıyla giderek daha stratejik bir hal alıyor. ERP sistemleri, iş süreçlerini optimize etmek, operasyonel verimliliği artırmak ve rekabet avantajı elde etmek için kritik öneme sahip. Ancak bu sistemlerin sağladığı faydalar, güvenilir bir ERP partneriyle çalışmaya bağlı olarak katlanabilir.
IAS CKO’su Celal Bilgin’e göre “Firmaların güvenilir ERP partneri arayışındaki temel kriterleri uzmanlık ve endüstri deneyimi, güçlü referanslar ve müşteri geribildirimi, teknik destek ve bakım hizmetlerinin kalitesi, yenilikçi teknolojilere uyum, sistem güvenliği, esneklik ve özelleştirilebilirlik ve elbette maliyet ve yatırım getirisi. Bu kriterleri sağlayan ERP çözümleri, sektörde bir adım öne geçiyor. IAS olarak güçlü altyapımız sayesinde rakiplerimize oranla benzer işleri daha kısa sürelerde teslim ediyoruz. Müşterilerimiz yeni işler için yatırım yapmadan önce referanslarınız ile görüşüp geri bildirim alıyorlar. Şirket olarak bu nedenle sürekli başarılı ve sıfır sorunlu iş yapmaya odaklanıyoruz. Müşterilerimiz ister merkez ile ister partner ile çalışsın, proje kontrol ekiplerimizce belirli aralıklarda kontrol ediliyor. Bu kontrollerde tespit edilen sorunlar kalite departmanı ve konuyu ilgilendiren departmanlara aktarılıyor. Sorun çözülüp müşterimizden onay alınmadan bu sorun kayıtları kapatılmıyor. Bir sonraki aşamada ise tespit edilen sorunlar için önleyici faaliyetler olarak neler yapılması gerektiği üzerine çalışıyoruz. Bu proaktif yaklaşımlar ile mevcut sorunlar çözülürken olası gelecek sorunların önüne geçiliyor. Doğal olarak müşterilerimizin markaya olan güveni sürekli sağlıklı bir şekilde devam ediyor ve müşterilerimiz bu hizmet anlayışı ile bizimle uzun yıllar birlikte yürümeyi tercih ediyor.”
Bilgin, “IAS, 35 yıldır yazılım sektöründe faaliyet gösteren bir ERP çözümü olarak güvenilirliği en büyük değerlerinden biri haline getirmiş durumda. Amacımız sadece yazılım üretmek değil, müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun teknolojiyi de üretmek, gelecek ihtiyaçlara daha kolay adapte olabilecekleri yapıları hazırlamak. Bu vizyonumuz ile müşterilerimizin teknoloji geleceğini güvence altına alıyor, rekabet gücünü arttırıyoruz. Yaşadığımız bilgi çağında verinin güvenliğini sağlamak için birçok dünya standardı sertifika ile güvenilirliğimizi tescilliyoruz.” sözleriyle IAS’ın güvenilirliğe bakış açısını ve sıfır sorunlu müşteri hedefini anlatıyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.