Kasım 2024, TEPAV için uluslararası iş birliklerinin, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin ve kritik küresel meselelerin ele alındığı verimli bir ay oldu.
Bu ayın öne çıkan etkinliklerinden biri, 9. Kent Araştırmaları Kongresi’ydi. “Dirençli Kentler ve Toplum” teması altında, iklim krizi, afet yönetimi ve kentsel dayanıklılık gibi kritik konular masaya yatırıldı. Ayrıca, TEPAV uzmanları, deprem sonrası ekonomik toparlanma sürecine yönelik çözüm önerilerini tartışmak üzere Gaziantep’te Türk-Alman iş dünyasıyla bir araya geldi.
Hindistan’da düzenlenen uluslararası etkinliklerde ise, TEPAV, denizcilik sektörü ve küresel ticaret altyapısının geleceği hakkında katkılarda bulundu. Yeni Delhi’deki Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Forumu’nda, toplumsal cinsiyet eşitliği ve karbon düzenlemesi gibi konularda Türkiye’nin deneyimlerini dünya ile paylaştı.
Rio de Janeiro’daki T20 Zirvesi’ne katılım, TEPAV’ın küresel sürdürülebilirlik ve ticaretin geleceğine dair önerilerini ortaya koymasına olanak sağladı. Kasım ayında düzenlenen diğer önemli toplantılar, hukuk reformu ve Türkiye’nin adalet sistemindeki güncel sorunlara dair derinlemesine tartışmalar oldu.
Ayrıca, TEPAV’ın Kasım ayında yayınladığı raporlar, Türkiye ve küresel ekonomi için kritik analizler sunarak önemli bulgulara ışık tuttu. Ekim Ayı Bütçe Sonuçları raporunda, 2024 yılı maliye politikasına dair soru işaretleri gündeme taşındı. G20 Zirvesi Brezilya’da Tamamlandı başlıklı değerlendirmede, zirveden çıkan sonuçların dünya ekonomisine etkileri derinlemesine incelendi. İklim Değişikliği, Su Kaynaklarının Kullanımı ve Kentleşme Pratikleri Üzerine Düşünceler başlıklı politika notu, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasında çevresel faktörlerin kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Bir Asgari Ücret Hikayesi: Endeksleyelim Ama Neye? başlıklı rapor, Türkiye’nin asgari ücret politikalarını ve ekonomik refah düzeyini analiz ederek, ücret politikalarında yapılması gereken reformları ortaya koydu. Elektronik Seçim Sistemi: Türkiye İçin Bir Değerlendirme adlı değerlendirme, Türkiye’de seçim süreçlerinin dijitalleşmesini ve bunun getireceği olası avantajları ele aldı. Eurofighter Jetleri Kapsamlı Bir Savunma İş Birliğinin Habercisi mi? başlıklı rapor ise, Türkiye’nin savunma sanayiinde atacağı adımlar ve Eurofighter jetleri ile ilgili olası iş birliklerini inceledi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.