Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Robot Yarışması’nın drone kategorisinde birinci olan Nafi Güral Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Doruk Cengiz, okul müdürü Murat Fazıl Akkoç ve öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ve ailesini ziyaret etti. Ziyarette, Nafi Güral’ın yanı sıra Nafi Güral Eğitim Vakfı Başkanı Gülsüm Güral, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli ve Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Güral da hazır bulundu.

14 yaşındaki Doruk Cengiz, ziyarete tasarım, montaj ve yazılımını kendisinin yaptığı şampiyon drone’uyla geldi. Erzurum’da düzenlenen ve 17 farklı ülkeden 6 bin 800 kişinin katıldığı yarışmada dünya birincisi olduğunu ifade eden Cengiz, “Yarışmada hem Türk hem de yabancı yarışmacılar vardı. Tüm yarışlarda birinci geldim ve şampiyon oldum. Çok mutluyum, çok gururluyum, çünkü Türkiye’yi temsil ettim” dedi.

Nafi Güral: “Kendinizi her alanda geliştirin”

Nafi Güral Fen Lisesi öğrencisi Doruk Cengiz’in başarısından büyük mutluluk duyduğunu belirten NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, gençlere sadece müfredat başarılarıyla yetinmemeleri, kendilerini her alanda geliştirmeleri gerektiğini tavsiye etti:

“Okul başarısı çok önemli; ancak hayatta sadece bu yeterli değil. Okul başarınızı kişisel özelliklerinizle, yeteneklerinizle desteklemelisiniz. Toplum önünde konuşabilme becerisi kazanmak, görgü kurallarını öğrenmek, bir spor dalıyla ilgilenmek, dans etmeyi ve müzikle ilgilenmeyi öğrenmek mükemmel bir insan olmanın önemli parçalarıdır.”

Nafi Güral:”Atatürk’ü örnek alın, yeteneklerinize güvenin”

Gençlere Atatürk’ü örnek gösteren Nafi Güral, şunları söyledi:

“Şimdiki gençlerin en büyük avantajı, sorumluluklarının farkında olmaları. Önünüzde çok parlak bir gelecek var. Atatürk de genç yaşta büyük başarılara imza attı; Cumhuriyet’i kurdu. ‘Ey Türk Gençliği’ diye başlayan hitabesi, gençliğe ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Sizlerin de üstün yeteneklere sahip olduğunuzu biliyorum ve bu söylediklerimi aklınızda tutmanızı tavsiye ediyorum.”

Doruk Cengiz, sohbetin ardından, kendi tasarladığı ve 1,5 saniyede 200 km hıza çıkabilen, 300 metre yüksekliğe ulaşabilen şampiyon drone’u ile bahçede kısa bir gösteri yaptı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın