Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, ABD’de perakendenin neredeyse yüzde 10-15’ini yöneten çok uluslu ABD şirketi Walmart’ın Türkiye’de ofis açacağını belirterek, “Walmart, Türkiye’den alımlara başlıyor. Mobilya bunlardan biri, dondurulmuş gıda bunlardan bir başkası. Şu anda 2-3 alanda Türkiye’yi bir tedarik merkezi olarak görüyorlar” dedi.

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’daki Amerikan ticaret odaları tarafından düzenlenen AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi, ekonomik işbirliğini ve iş ortaklıklarını teşvik etmek için bölgelerden hükümet yetkililerini, devlet kalkınma ajanslarını, iş liderlerini ve yatırımcıları İstanbul’da bir araya getirdi.

AA’nın haberine göre, ABD şirketleri için Türkiye’nin bölgesel bir merkez olduğunun altını çizen Turnaoğlu, “Ayrıca Türkiye’ye gelen Amerikan şirketi sayısı da artıyor. Biz Türkiye’de 60 milyar dolarlık Amerikan şirketlerinin toplam yatırımını temsil ediyoruz. Son 5 senede üye sayımız yüzde 50 arttı. Türkiye’deki Amerikan şirketi sayısı 2 bine ulaştı” açıklamasını yaptı.

İki ülke arasında savunma sanayiinde de işbirliğinin arttığını vurgulayan Turnaoğlu, “Boeing’in Türkiye’de yatırımları var, işbirliği var. Türk şirketleriyle General Electric’in işbirlikleri var, bunun daha da artması söz konusu. Tabii sivil havacılık alanında büyük bir işbirliği var. Enerjide büyük bir işbirliği var” ifadesini kullandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın