Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım; tasarımcıların ve uygulayıcının işini kolaylaştırıcı, uygulama hızını artırıcı ve uygulama hatalarını ortadan kaldıracak yalıtım sistemleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Farklı talep ve ihtiyaçları karşılamak amacıyla Greentech Ar-Ge isimli bir inovasyon merkezine sahip olan ODE Yalıtım, burada yenilikçi çalışmalara imza atıyor.

Isı, ses, su ve yangın yalıtım performansı daha yüksek ürünler ortaya çıkarmanın öncelikleri olduğunu belirten ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Ürün geliştirirken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulunduruyoruz. Ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge ve dijitalleşmeye ayırıyoruz. ODE Yalıtım olarak, 6 kıtada 75 ülkeye ihracat yapıyoruz ve her pazarın farklı ihtiyaçları oluyor. Örneğin Türkiye pazarında kullanılan bir ürün, Avustralya pazarında talep edilmeyebiliyor. Dolayısıyla Avustralya pazarı için yeni bir ürün geliştirmek gerekiyor. Global oyuncu olabilmek için farklı talep ve ihtiyaçları karşılamak zorundasınız. Bu yaklaşımla Greentech Ar-Ge adında bir inovasyon merkezi kurduk. Burada yenilikçi çalışmalara imza atıyoruz” diyor. 

“Üretimde karbon salımını azaltıcı üretim teknolojilerine odaklanıyoruz”
Üretimde sürdürülebilirlik ve karbon salımını azaltıcı yeni üretim teknolojilerine odaklandıklarını belirten Ozan Turan, “Faaliyet gösterdiğimiz yalıtım sektörü, dünyanın öncelikli gündemlerinden birinin enerji olduğu bu dönemde kritik öneme sahip. Çünkü yalıtım hem her zaman savunduğumuz enerji verimliliği seferberliğinin hayata geçirilmesi hem de karbon ayak izinin azaltılması için atılacak adımların başında geliyor.

Biz de bu yaklaşımla Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda Enerji Verimliliği, Sorumlu Üretim ve Tüketim, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı başlıklarına odaklanıyoruz. Yeşil Dünya Hedefimiz ve Sıfır Karbon Misyonumuz çerçevesinde kendimize hedefler de belirledik.  Bu kapsamda ekolojik çeşitliliği korumaktan enerji tüketimini azaltmaya, geri dönüşümlü malzeme kullanmaktan paydaşlarımızı çevresel yönetim ve enerji verimliliği konularında bilgilendirmeye uzanan çeşitli çalışmalar yürütüyoruz.  Ham madde kaynağından başlayarak, ihtiyaç duyulan tüm üretim proseslerimizde doğanın ihtiyaç duyduğu özeni karşılamaya çalışıyor, karbon emisyonlarını atmosferden uzaklaştırmak için doğa bazlı çözümlere odaklanıyoruz” ifadelerini kullanıyor.  

“Dijitalleşme projeleri önceliklerimiz arasında”
Dijitalleşme projelerinin bu dönem öncelikleri arasında olduğunun altını çizen Ozan Turan, “Dijitalleşmeyle üretimde otomasyona geçerken, MES projeleri de geliştiriyoruz. Yenilenmiş bayi portalımızı kısa süre içerisinde devreye alacağız. Planlama ve raporlama alanında robotlar kullanmaya başladık. Siparişten sevkiyata kadar olan süreçlerin daha da dijitalleşmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuşuyoruz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın