Mısır’ın hazineleri, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin seyahat sektörünün tanıtımı amacıyla bir araya gelindiğinde Antalya Turizm Fuarı’nda gururla sergileniyor. İstanbul’dan Kahire’ye yapılan direkt uçuşlarla Mısır’ın canlı başkenti, ortak tarihi ve Mısır kültürünün zenginliğini ayrılmak isteyen Türkiye’li izleme için hoş bir destinasyon haline geldi.Kahire, ailelere, macera arayanlara ve lüks izleyicilere hitap eden, küresel turizm haritalarında önde gelen bir destinasyon olarak kendini kanıtlamıştır. Antik harikalar ve modern cazibe merkezlerinin benzersiz karışımı, yönetimi gelişmiş bir deneyim sunarak burayı mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer haline getiriyor. Geçtiğimiz hafta Büyük Mısır Müzesi’nde seçilen iki sergi salonunun özel bir ön gösterimini sunarak deneme işlemleri için kapıyı açtı. Bu adım, dünyanın tek bir medeniyete adanmışlığı en büyük müzesi olacak ve Mısır’ın kültürel ve tarihi gelişimini daha da vurgulayacak olan müzenin merakla beklenen bilgilerden önce geldi.

Mısır Turizm Otoritesi Uluslararası Turizm Genel Müdürü Mohamed Atta Elsherbeiny, şunları söyledi: “İlişkilerimizi geliştirmemize, deneyimlerimizi paylaşmamıza ve artan sayıda uluslararası gezgine hitap eden pazarları iyileştirmemize olanak sağlar, bu haftaki Türk turizm fuarlarına katılmadan mutluluklar ortaya çıkar. Mısır ve Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu’na kadar uzanan ortak bir tarih ve uluslararası yönetimin keşfedebileceği zengin bir kültürü paylaşıyor. 2023 yılında 15 milyonun üzerinde uluslararası ziyaretçiyi ağırlayarak bir önceki yıla göre yüzde 28’lik bir artış kaydedildi. Turizm sektörümüzün artan dinamizmini teyit ediyor, 2024 yılında küresel varışlarda yüzde dörtlük bir artış bekliyoruz.”Mısır Yeni Bir Sürdürülebilirlik Dönemine GiriyorMısır, Luksor gibi önemli destinasyonlara yeni tatil köyleri ve gelişmiş, daha hızlı ve çevre dostu ulaşım olanakları sunarak, gelişen destinasyonları aktif bir şekilde tanıtmak ve yayının arkeolojik bölgelerdeki deneyimlerini arttırmaktadır.Mısır’ın turizm endüstrisi için yeni bir dönemin başlangıcına işaret eden ülke, sürdürülebilir turizm girişimlerini iki kez geliştiriyor. Mısır, azalmayı azaltmayı ve çevre dostu turizmi desteklemeyi amaçlayan çok sayıda yeşil projeyi hayata geçirdi. Önemli girişimler arasında enerji tasarruflu binalar ve sürdürülebilir ulaşım seçenekleri ile çevre dostu altyapı yatırımları yer alıyor. Ayrıca, Mısır’ın doğal ve tarihi korunması için koruma programları uygulanmakta ve turizmin kültürel korunması ve çevrenin korunmasına olumlu katkılar sağlanmaktadır. Birçok otel ve tur operatörü daha fazla büyümek için, atıkların azaltılması ve korunması gibi yeşil uygulamalar benimsiyor.
mısır
mısır

Siwa Vahasına Sağlık TurizmiKahire canlı şehir yaşamıyla yönetimini korurken devam ederken, Mısır’ın sağlıklı yaşam turizmine bağlılığı izleme doğayla bağlantı kurma ve gençleşme şansı sunuyor. Uzak Batı Çölü’nde yer alan Siwa Vahası bu şekilde tutulmaktadır. Sakin manzaraları ve doğal iyileştirici özellikleriyle tanınan Siwa, şehrin gücüyle koşmasından kaçmak isteyenler için aranan bir yer haline geliyor.Akdeniz Kıyılarında Yeni Bir GündemCanlı şehirleri ve sakin vahalarının yanı sıra Mısır, Akdeniz’in tarihi, tarihi önemi ve modern lüks olanaklarıyla bilinen büyüleyici bir şehir olan El Alamein’e de ışık sürüyor. Bir zamanlar İkinci Dünya Savaşı’nda önemli bir savaş alanı olan El Alamein, Mısır gücünün turizme ayırdığı 4.464 milyar Avro da dahil olmak üzere son dönemde yaptığı yatırımlarla azıcık bir tatil beldesine dönüşüyor. Güzel plajlara, lüks yapıya sahip ve giderek artan kültürel cazibe merkezlerine sahip şehir, hem taşınabilir hem de tarihle anlamlı bir bağ elde etmek için mükemmel bir kaçış noktasıdır. Mısır turizmi olanaklarını çeşitlendirmeye devam ederken, El Alamein geçmişiyle bugünün keyifli bir karışımı olarak öne çıkıyor ve yönetimi gündüzleri tarihi mekanlarını keşfetmeye, akşamları ise lüks olanaklarından yararlanmaya davet ediyor.MISIR TURİZM OTORİTESİ Hakkında :1981 yılında kurulan Mısır Turizm Otoritesi (ETA), Mısır’ın geniş tarihi varlıklarını ve çeşitli destinasyonlarını tanıtmaya, iç turizmi teşvik etmeye ve Mısırlıları zengin miraslarıyla buluşturmaya kendini adamıştır. Turizm Bakanı’nın elinde ETA, pazarlama yöntemlerine rehberlik ediyor, turizm gelişimini destekliyor ve Mısır’ın turizm endüstrisini geliştirmek için çeşitli etkinliklere sponsor oluyor.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın